SMRTONOSNI OBLAK U JORDANU: U eksploziji TOKSIČNOG GASA najmanje 13 osoba POGINULO! (VIDEO)
Eksplozija, Foto: Printscreen/Twitter/@BNONews

TRAGEDIJA

SMRTONOSNI OBLAK U JORDANU: U eksploziji TOKSIČNOG GASA najmanje 13 osoba POGINULO! (VIDEO)

Nesreća se dogodila kada se pri utovaru kontejner sa hlorom otkačio sa krana, posle čega se, prema snimcima objavljenim na Tviteru, proširio veliki oblak žutog dima

Objavljeno:

Najmanje 13 ljudi je poginulo, a za više od 250 je neophodna lekarska pomoć posle oslobađanja toksičnog gasa hlora pri utovaru na brod u jordanskoj luci Akaba, javili su državni mediji u Jordanu.

Nesreća se dogodila kada se pri utovaru kontejner sa hlorom otkačio sa krana, posle čega se, prema snimcima objavljenim na Tviteru, proširio veliki oblak žutog dima.

Na snimku jedne od nadzornih kamera u luci vidi se trenuta kad je kontejner podignut u vazduh, a zatim iznenada pao na brod i eksplodirao.

Veliki oblak jarko žutog gasa se raširio po lučkom doku, primoravajući ljude da beže.

Državni mediji javili su u ponedeljak uveče da je u bolnice primljeno 123 osoba izloženih dejstvu hemikalija, a prema lekarskim izveštajima neki od njih su bili u kritičnom stanju, objavio je Vašington post.

Luka Akaba, na vrhu Akabskog zaliva u Crvenom moru, nalazi se uz granicu sa Izraelom, i jedina je morska luka Jordana. Lokalni zvanilnik zadužen za turizam i životnu sredinu, rekao je državnim medijima da su efekti curenja gasa ograničeni i da nema većih rizika po javno zdravlje.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.