UKRAJINCI JEDU GOLUBOVE DA BI PREŽIVELI! Situacija u Marijupolju ALARMANTNA, oglasio se GRADONAČELNIK, poručio OVO
Ilustracija, Foto: Profimedia, Google maps

alarmantno!

UKRAJINCI JEDU GOLUBOVE DA BI PREŽIVELI! Situacija u Marijupolju ALARMANTNA, oglasio se GRADONAČELNIK, poručio OVO

Gradonačelnik u egzilu upozorio je građane, pozivajući se na savete direktora bolnice u Mariupolju Oleksandra Lazarenka, da je konzumiranje golubova opasno po zdravlje

Objavljeno:

Civili koji su ostali u okupiranom ukrajinskom gradu Mariupolju prinuđeni da love i jedu golubove kako bi se prehranili, saopštio je Vadim Bojčenko, gradonačelnik tog grada koji se sada nalazi u egzilu.

Boičenko je rekao da civili prave improvizovane zamke za golubove kako bi ih ulovili, kao i da ruske trupe navodno ismejavaju ove ljude koji su pre sukoba u toj zemlji živeli punim plućima i nisu znali šta je glad i žeđ.

- Ove strašne stvari se dešavaju u 21. veku, u srcu Evrope, pred očima celog sveta - kaže on, prenosi CNN.

Gradonačelnik u egzilu upozorio je građane, pozivajući se na savete direktora bolnice u Mariupolju Oleksandra Lazarenka, da je konzumiranje golubova opasno po zdravlje.

1 / 8 Foto: Profimedia

- Golubovi su leglo za mnoge virusne, bakterijske i gljivične bolesti. S tim u vezi, meso može biti zaraženo njima. Može izazvati histoplazmozu, encefalitis, ornitozu, salmonelozu, toksoplazmozu i druge opasne bolesti. Takve bolesti su posebno opasne za decu i starije osobe. U nedostatku odgovarajuće medicinske nege, to može čak dovesti do smrti - poručio je on.

Bonus video:

53:39

REDAKCIJA 27.06.2022. 2. DEO

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.