HAOS U SIDNEJU: Zatvorene saobraćajnice, žena se VEZALA LANCEM za svoje vozilo i blokirala most, evo i ZBOG ČEGA!
Sidnej, Foto: Printscreen/Youtube/Sky News Australia

NEVEROVATNO

HAOS U SIDNEJU: Zatvorene saobraćajnice, žena se VEZALA LANCEM za svoje vozilo i blokirala most, evo i ZBOG ČEGA!

Uhapšeno je 11 ljudi, uključuju i ženu koja je vezala lanac za zaključavanje bicika oko svog vrata i upravljača automobila, blokirajući saobraćajne trake koje vode prema gradu.

Objavljeno:

Klimatski aktivisti organizovali su danas protestnu šetnju u Sidneju, a australijska policija je bila primorana da zatvori velike saobraćajnice u centru grada.

Blokiran je i saobraćaj na mostu u sidnejskoj luci kada se jedna žena vezala lancem za svoje vozilo. Uhapšeno je 11 ljudi, uključuju i ženu koja je vezala lanac za zaključavanje bicika oko svog vrata i upravljača automobila, blokirajući saobraćajne trake koje vode prema gradu. Vozilo je u međuvremenu uklonjeno.

Nekoliko desetina pripadnika klimatske aktivističke grupe "Blokada Australije" kretali su se važnim putevima i izazvali zastoj saobraćaja u jutarnjim satima. Na televizijskim snimcima prikazano je da su ljudi bacali na ulice kante za smeće, građevinske prepreke i gajbe za mlijeko.

Policija je procenila da je u protestu učestvovalo oko 60 ljudi. Aktivisti su saopštili da je protest odgovor na "kontinuirano blokiranje klimatske akcije od strane Australije". Organizatori navode da će demonstracije trajati čitave sedmice.

Klimatske promene su važno pitanje u Australiji, koja je jedan od najvećih emitera ugljen dioksida u svetu u odnosu na broj stanovnika i veliki je izvoznik uglja i tečnog prirodnog gasa.

(Espreso/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.