UPRAVO JE BAJDEN UDARIO ŽESTOKO PO DONALDU TRAMPU: Izneo je NAJNOVIJE TEŠKE STVARI, ovo je ŠOKANTNO!
Foto: Printscreen/Youtube

OGLASIO SE

UPRAVO JE BAJDEN UDARIO ŽESTOKO PO DONALDU TRAMPU: Izneo je NAJNOVIJE TEŠKE STVARI, ovo je ŠOKANTNO!

Obraćajući se novinarima, Bajden je današnji dan opisao kao „tragičan dan“ za zemlju i rekao da je odluka „veoma svečan trenutak“

Objavljeno:

Američki predsednik Džo Bajden obraća se iz Bele kuće da bi komentarisao odluku Vrhovnog suda koji je danas poništio presudu staru 50 godina koja je legalizovala abortus u celoj zemlji čime je tehnički ukinuo federalno ustavno pravo na pobačaj u Americi.

1 / 4 Foto: Profimedia

Obraćajući se novinarima, Bajden je današnji dan opisao kao „tragičan dan“ za zemlju i rekao da je odluka „veoma svečan trenutak“.

Donald Tramp
foto: Profimedia

„Zdravlje i život žena u ovoj naciji su sada ugroženi. Verujem da je Ro protiv Vejda bila ispravna odluka u pogledu ustavnog prava i primene osnovnog prava na privatnost i slobodu“, kazao je Bajden.

On je okrivio bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za odluku Vrhovnog suda SAD i dodao da je presuda "ostvarenje ekstremne ideologije" i opisao je kao "tragičnu grešku" suda.

"Prema mom mišljenju, sud je uradio ono što nikada ranije nije učinjeno, izričito je oduzeo ustavno pravo koje je toliko fundamentalno za toliko Amerikanaca", kazao je Bajden.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.