AUTOMOBIL PAO SA 3. SPRATA ZGRADE: Ima poginulih (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen/Twitter/Stephen McDonell

stravična nesreća

AUTOMOBIL PAO SA 3. SPRATA ZGRADE: Ima poginulih (VIDEO)

Detalje o nesreći fabrika je objavila na kineskoj društvenoj mreži Weibo

Objavljeno:

Dve osobe su poginule prilikom pada električnog automobila sa parkirališta na trećem spratu zgrade u Šangaju, objavio je kineski proizvođač električnih automobila Nio.

Incident se dogodio se oko 17.20 sati po kineskom vremenu. Poginuli su zaposleni radnik agrike Nio, kao i radnik partnerske firme. Iz fabrike Nio rekli su da su odmah započeli istragu o nesreći u saradnji sa kancelarijom javne bezbednosti, prenosi CNBC.

Područje trećeg sprata sa kojeg je automobil pao opisano je kao izložbeni prostor i prostor za testiranje.

Detalje o nesreći fabrika je objavila na kineskoj društvenoj mreži Weibo. Iz fabrike kažu da se preliminarnom analizom na licu mesta može potvrditi da nesreća nema nikakve veze sa samim vozilom.

U objavi na Weibou, Nio naglašava da incident nisu izazvali problemi sa vozilom. Ipak, prvu objavu u vezi sa nesrećom su obrisali verovatno jer su korisnici bili besni što Nio tvrdi da nesreću nije izazvala neispravnost automobila. Kasnije su objavili novu verziju saopštenja.

- To pokazuje okrutnost kapitalizma - komentarisao je jedan korisnik.

- Radnici su testirali automobil i onda kažete da nesreća nema veze s ispravnošću automobila? - upitao je drugi korisnik.

Video s mesta nesreće prikazuje medicinsko osoblje koje pokušava da spasi dvoje putnika u automobilu. Nio je rekao da je fabrika osnovala poseban tim za pomoć porodicama poginulih radnika. Prošle godine muškarac je poginuo u modelu Nio ES8 dok je koristio opciju poluautomatske vožnje automobila.

Nio je kompanija koju mediji često nazivaju kineskim Teslom.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.