PITALI MUŠKARCA DA LI JE TRUDAN! Nova engleska POLITIKA ga POTPUNO razbesnela i zabranila mu OVO- NEČUVENO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ŠOK!

PITALI MUŠKARCA DA LI JE TRUDAN! Nova engleska POLITIKA ga POTPUNO razbesnela i zabranila mu OVO- NEČUVENO!

Uvek postoji obrazac koji treba popuniti i to je u redu - oni obično pitaju o zdravstvenim stanjima ili bolestima - i očigledno je to zato što krv mora biti bezbedna

Objavljeno:

66-godišnji muškarac iz Ujedinjenog Kraljevstva koji je davao krv skoro 50 godina odbijen je sa klinike prošle nedelje jer nije hteo da odgovori na očigledno novo pitanje na obrascu koji pita da li je potencijalni davalac krvi trudan, objavio je Dejli mejl.

Direktor Škotske nacionalne službe za transfuziju krvi rekao je agenciji da je ta agencija "dužna da promoviše inkluzivnost - stoga se svim davaocima sada postavljaju ista pitanja".

Koji su detalji? Lesliju Sinkleru — koji je u životu donirao 125 pinti krvi — rečeno je da mora da odgovori na deo obrasca koji ga pita da li čeka dete ili je bio trudan u poslednjih šest meseci, piše Dejli mejl, dodajući da je trudna žene moraju sačekati šest meseci nakon porođaja da bi dale krv.

Nakon što je tvrdio da se kao muškarac — i kao osoba od 66 godina — to pitanje ne odnosi na njega i da ne bi trebalo da odgovara na njega, Sinkler je rekao da je osoblje klinike odgovorilo da ne mogu da prihvate njegovu krv, outlet je rekao.

Krv
foto: Shutterstock

Time je Sinkler odustao od „besmislene” politike, preneo je Dejli mejl.

„Ljut sam jer dajem krv od svoje 18. godine i redovno odlazim“, rekao je otac dvoje dece iz Stirlinga u centralnoj Škotskoj. „Veoma sam srećan što to radim bez ikakvih problema.

Sinkler je dodao sledeće u Dejli Mejl:

Uvek postoji obrazac koji treba popuniti i to je u redu - oni obično pitaju o zdravstvenim stanjima ili bolestima - i očigledno je to zato što krv mora biti bezbedna. Ovog puta, bilo je pitanje koje ranije nisam video: „Da li ste trudni, ili ste bili u poslednjih šest meseci?“ što je zahtevalo odgovor da ili ne. Ukazao sam osoblju da je nemoguće da budem na toj poziciji, ali mi je rečeno da moram da odgovorim, inače ne mogu da dam krv. Rekao sam im da je to glupo, i da ako moram da odem, neću se vratiti, i to je to. Seo sam na bicikl i odvezao se. To je besmisleno i ljuti me jer ima ugroženih ljudi koji čekaju krv, uključujući i decu, i kojima je očajnički potrebna pomoć. Ali im je uskraćena moja krv zbog obaveze da odgovorim na pitanje na koje se nikako ne može odgovoriti.

1 / 5 Foto: Profimedia

Sinkler je dodao da je njegova supruga Margaret (59) takođe bila zgrožena: „Ni ona to ne može da razume.

Šta je zdravstveni zvaničnik imao da kaže? Profesor Mark Tarner, direktor SNBTS-a, prošle nedelje je rekao za Dejli mejl o novoj politici.

Dokmentiž, Dokumenti, Papiri, Potpisivanje, Pisanje
foto: Profimedia

„Cenimo podršku svake naše donatorske zajednice i zahvaljujemo gospodinu Sinkleru na njegovoj posvećenosti tokom dugog niza godina“, rekao je Tarner za agenciju. „Dok je trudnoća samo relevantno pitanje za one čiji je biološki pol ili pol dodeljen pri rođenju ženski, pol koji je dodeljen pri rođenju nije uvek vizuelno jasan osoblju. Kao javno telo, uzimamo u obzir promene u društvu oko toga kako takva pitanja mogu biti pitani bez diskriminacije i imaju dužnost da promovišu inkluzivnost — stoga se svim donatorima sada postavljaju ista pitanja."

Još nešto? Nacionalna zdravstvena služba u Engleskoj pokrenula je prošle nedelje kampanju za regrutovanje još milion davalaca krvi u narednih pet godina zbog pada broja tokom pandemije, navodi se u saopštenju, dodajući da je SNBTS ranije u junu započeo akciju da pronađe 16.000 novih davalaca krvi. u narednoj godini.

Bonus video:

04:58

DA LI SU DETA I OTAC ZLOSTAVLJALI DEVOJČICU (3)! Advokat UPOZORAVA: Medicinski dokazi NISU DOVOLJNI, mogao bi da nastane HOROR!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.