UPALJEN CRVENI ALARM ZBOG POPLAVA U INDIJI I BANGLADEŠU! Milioni kuća pod VODOM, ima poginulih!
Ilustracija, Foto: Profimedia

poplava

UPALJEN CRVENI ALARM ZBOG POPLAVA U INDIJI I BANGLADEŠU! Milioni kuća pod VODOM, ima poginulih!

Nivoi vode svih većih reka su u porastu, prema podacima Centra za prognozu i upozoravanje na poplave u Daki, glavnom gradu Bangladeša, koji ima oko 130 reka

Objavljeno:

Najmanje 18 osoba je poginulo u poplavama koje su zahvatile severoistočnu Indiju i Bangladeš, ostavljajući milione kuća pod vodom, saopštile su danas vlasti, prenosi AP.

U indijskoj saveznoj državi Asam, najmanje devet ljudi je poginulo u poplavama, a još dva miliona je ostalo bez svojih domova, saopštila je državna Agencija za upravljanje katastrofama.

Bramaputra, jedna od najvećih azijskih reka, probila je svoje zemljane nasipe i poplavila preko 3.000 sela i obradivih površina u 28 od 33 okruga Asama.

Kako se navodi, u Bangladešu, čiji su okruzi u blizini granice sa Indijom najteže pogođeni, od posledica udara groma u petak život je izgubilo devet osoba.

1 / 7 Foto: Profimedia

Nivoi vode svih većih reka su u porastu, prema podacima Centra za prognozu i upozoravanje na poplave u Daki, glavnom gradu Bangladeša, koji ima oko 130 reka.

Obe zemlje su zatražile od vojske da pomogne u borbi sa jakim poplavama, koje bi mogle da se pogoršaju jer se očekuje nastavak padavina tokom vikenda, navodi AP.

Prošlog meseca, bujica izazvana naletom vode uzvodno u severoistočnim državama Indije, pogodila je severne i severoistočne regione Bangladeša, uništavajući useve, kuće i puteve.

Zemlja je tek počela da se oporavlja od te katastrofe, kada su nove kiše ove nedelje ponovo poplavile ista područja, prenosi AP.

Bonus video:

17:58

VECERNJI DNEVNIK 17.06.2022.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.