NEVIĐEN SLUČAJ: Gurnuo ženu niz stepenice, a SADA MU DRŽAVA PLAĆA 250 DOLARA DNEVNO, evo i zašto!
Jezivo nasilje, Foto: KING-TV video screenshot (left); KCPQ-TV video screenshot (right)

ovo samo u americi ima

NEVIĐEN SLUČAJ: Gurnuo ženu niz stepenice, a SADA MU DRŽAVA PLAĆA 250 DOLARA DNEVNO, evo i zašto!

Ali prošlo je više od 100 dana, a pošto država još uvek nije smestila Džeja u bolničku ustanovu, njegova odbrana je pozvala na njegovo puštanje

Objavljeno:

Čovek optužen da je gurnuo 62-godišnju ženu niz stepenice na železničkoj stanici u Sijetlu u martovskom nasumičnom napadu dobiće 250 dolara dnevno na trošak poreskih obveznika za svaki dan kada nije na lečenju.

Aleksander Džej je optužen za napad drugog stepena u vezi sa napadom, javila je KCPK-TV, dodajući da je optužen i za napad prvog stepena nakon što je istog dana uboo nekog nožem na autobuskoj stanici u blizini železničke stanice.

U aprilu je Džej proglašen nesposobnim da mu se sudi i naređeno mu je da provede naredna tri meseca u stacionarnoj ustanovi dok ne shvati optužbe protiv njega, saopštila je stanica.

Ali prošlo je više od 100 dana, a pošto država još uvek nije smestila Džeja u bolničku ustanovu, njegova odbrana je pozvala na njegovo puštanje.

Ilustracija
Ilustracija foto: Vladimir Sporčić, Ilustracija

Pa, zašto nije smešten u ustanovu?

Očigledno, nema kreveta. „Jedini razlog zašto je ovoliko dugo zastoj je taj što mu vlada nije obezbedila krevet da ozdravi. To je varvarski. To nije ponašanje civilizovanog društva i smatram ga izuzetno uvredljivim i srceparajućim”, rekla je sudija Višeg suda okruga King Johana Bender, prenosi KING.

Država je procenila da krevet za Džeja neće biti dostupan do sredine avgusta, izvestila je KOMO-TV. Time je Bender proglasio Odeljenje za socijalne i zdravstvene usluge za nepoštovanje suda jer nije primio Džeja na lečenje, nazvavši to kršenjem njegovih ustavnih prava, dodao je KING.

Džej će ostati u zatvoru zbog težine optužbi protiv njega, ali Bender je takođe naredio državi da mu plaća 250 dolara dnevno za svaki dan kada ostane van ustanove za lečenje, dodao je KING.

Te optužbe su počele da se prikupljaju 9. maja, izvestio je KCPK, dodajući da će poreski obveznici verovatno naplatiti više od 17.000 dolara Džeju dok ne dobije krevet u ustanovi.

Zvaničnici DSHS-a rekli su da KCPK Džejova situacija nije neuobičajena – u stvari, skoro 400 ljudi u zatvoru čeka na krevete sa DSHS-om.

Krivična evidencija datira iz 2000. godine

Pozivajući se na sudske dokumente, Džej ima krivični dosije iz 2000. godine, izvestio je KCPK, dodajući da nedavne optužbe protiv njega uključuju provalu u kuću, napad, pokušaj napada i nasilje u porodici.

Kim Hejs, žena koja je bačena niz stepenice naželezničkoj stanici, u četvrtak se zamolila pred sudom da zadrži Džeja u zatvoru, rekao je KING.

"On će nekome povrediti. Apsolutno sam 100% siguran u to. Ako se vrati, hoće, ponoviće uvredu, a ja imam apsolutno 100% uverenje - znam da će se to dogoditi", rekao je Hejs, prenosi Rojters. stanica.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.