LIDERI EU NA GORUĆEM SASTANKU! Čelnici Francuske, Nemačke i Italije za stolom - Ukrajinci U STRAHU (FOTO)
Evropska unija, Foto: Profimedia

O ČEMU SU PRIČALI?

LIDERI EU NA GORUĆEM SASTANKU! Čelnici Francuske, Nemačke i Italije za stolom - Ukrajinci U STRAHU (FOTO)

Zvanični Kijev je kritikovao Francusku, Nemačku i, u manjoj meri, Italiju, zbog navodnog odugovlačenja u podršci Ukrajini, optužujući ih da sporo isporučuju oružje i da svoj prosperitet stavljaju ispred slobode i bezbednosti Ukrajine

Objavljeno: 09:16h

Lideri tri najveće zemlje Evropske unije, Nemačke, Francuske i Italije su ovog jutra na putu ka Kijevu, gde će pokazati svoju podršku Ukrajini, neposredno pred odluku Brisela o statusu ukrajinske kandidature za članstvo u Evropskoj uniji.

Nemački kancelar Olaf Šolc, francuski predsednik Emanuel Makron i italijanski premijer Mario Dragi navodno su otišli noćnim vozom iz Poljske i slikani su u jednom od kupea.

1 / 2 Foto: Profimedia

Poseta Šolca, Makrona i Dragija, koja nije zvanično najavljena iz bezbednosnih razloga, dolazi dan pre nego što bi Evropska komisija trebalo da da preporuku o statusu Ukrajine kao kandidata za članstvo u EU, prenosi Rojters.

Tokom obraćanja u Rumuniji u sredu, Makron je poručio da je vreme da Evropa uveri Ukrajinu u pogledu njenih ambicija prema EU.

- Došli smo do tačke kada treba da pošaljemo jasne političke signale, nama Evropljanima, Ukrajini i njenom narodu u trenutku kada se on herojski odupire - rekao je Makron bez navođenja više detalja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.