ZELENSKI SE SASTAO SA DRITANOM I RAMOM U KIJEVU: Evo o čemu su PRIČALI!
Dritan i Zelenski, Foto: Profimedia, EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

posetili i buču

ZELENSKI SE SASTAO SA DRITANOM I RAMOM U KIJEVU: Evo o čemu su PRIČALI!

Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je da se Ukrajinci bore za principe i mogućnost izbora načina života

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastao se danas sa premijerom Albanije Edijem Ramom i premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem u Kijevu, posle čega su održali zajedničku pres konferenciju.

Na sastanku je istaknuto da su Crna Gora, Albanija i Severna Makedonija podržale inicijativu da Ukrajina dobije traženi status zemlje kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Premijeri Crne Gore i Albanije posetili su danas glavni grad Ukrajine Kijev, i širi deo kijevske regije uključujući i Buču.

- Međunarodni partneri nastavljaju da podržavaju Ukrajinu. I ovo je važan pokazatelj pomoći našem narodu. Na ovome evropskom putu, naše zemlje nisu takmičari, već države koje deluju komplementarno i jačaju zajedničke kapacitete - kazao je Zelenski.

Predsednik Ukrajine zahvalio se Ediju Rami i Dritanu Abazoviću na produktivnim razgovorima, a zatim je rekao da je bitno da njegova država ima podršku zemalja članica NATO-a.

Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je da se Ukrajinci bore za principe i mogućnost izbora načina života i da Ukrajina u skladu sa željama svojih građana treba da postane deo evropske porodice.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.