"BORIO SE ZA PORODICU, PAMTIĆEMO GA KAO HEROJA": Meštani u šoku zbog UBISTVA dečaka (15) koji je štitio majku!
Jakub Šimanski i njegova majka, Foto: Printscreen/Facebook Katarzyna Batek/Jakub Szymanski

tragedija

"BORIO SE ZA PORODICU, PAMTIĆEMO GA KAO HEROJA": Meštani u šoku zbog UBISTVA dečaka (15) koji je štitio majku!

Prema prvim informacijama, Jakubova majka je u bolnici, gde se oporavlja od ozbiljnih povreda. Stabilnog je zdravstvenog stanja, ali tuguje za svojim sinom

Objavljeno:

Petnaestogdišnji Jakub Šimanski, koji je ubijen dok je pokušavao da zaštiti svoju majku od napadača u Mančesteru, označen je kao "heroj koji se borio za svoju porodicu".

On je zadobio smrtonosne ubode nožem u želji da spasi svoju majku Katarinu koja je teško povređena u četvrtak uveče.

U petak uveče u Kentu je uhapšen 44-godišnji muškarac koji je osumnjičen za ubistvo, saopšteno je iz mančesterske policije.

Prema prvim informacijama, Jakubova majka je u bolnici, gde se oporavlja od ozbiljnih povreda. Stabilnog je zdravstvenog stanja, ali tuguje za svojim sinom.

Osoba bliska Jakubu, za koju se veruje da je jedan od četvorice braće, rekao je da je dečak heroj i da su ga svi znali kao ljubaznog i punog poštovanja.

- Bio je tih, ali je bio zaštitnik. Borio se za svoju porodicu. Bio je divna osoba, heroj. Trebalo bi tako da ostane zapamćen - rekao je izvor.

Forenzički timovi izašli su na mesto ubistva u subotu ujutru, a kordon policije se u tom momentu i dalje nalazio na licu mesta.

Ispred kuće porodice primetni su mnogi buketi koje su meštani ostavili u sećanje na Jakuba.

1 / 4 Foto: Printscreen

- Sinoćnji napad izazvao je uznemirenost u zajednici i porodici koja sada mora da se pomiri sa incidentom koji je za njih izuzetno emotivno razarajuć. Tinejdžer, koji je imao ceo život pred sobom, izgubio je život. Njegova majka ne samo da tuguje za svojim detetom, već treba i da se oporavi od traume. Detektivi rade sve vreme od kada smo saznali za incident, a sad je došlo i do hapšenja, što je značajan korak napred u tome da porodica dobije okvire koji su im potrebni - rekla je u petak uveče glavna inspektorka Ališa Smit.

Jakubu je na licu mesta pružena prva pomoć zbog ubodnih rana koje je zadobio, pre nego što je prevezen u bolnicu gde je preminuo sat vremena kasnije.

Komšije su prethono izrazile šok zbog dvostrukog napada koji se dogodio. Jedna meštanka tog mirnog naselja rekla je da je kroz prozor videla lekare koji na ulici pokušavaju da spase dečakov život na ulici.

Žena koja je želela da ostane anonimna rekla je da je "očigledno je neki tip samo dotrčao i izbo sina i majku".

- Videla sam nekoga kako pokušava da reanimira dečaka. Pogledala sam kroz prozor sobe i videla ekipe Hitne pomoći. Čulo se vrištanje, a onda je pristigla policija i Hitna pomoć. Šokantno je da se tako nešto desilo u našem komšiluku - rekla je.

Osumnjičeni je poslednji put viđen kako šeta nedugo posle napada. Jedan meštanin, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da nije poznavao porodicu, ali je znao za njih.

- Užasno je. To nije situacija za koju je uobičajeno da se desi ovde, ovaj kraj se poboljšao posednjih godina. To je užasan osećaj, ne smao da vam unosi nervozu, nego donosi i tugu. Stanje stvari je veoma tužno - rekao je.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.