TOP DESTINACIJE ZA MEDENI MESEC: Idealno za novopečene mladence, bračno putovanje za POŽELETI!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Practical Engineering

nećete se pokajati

TOP DESTINACIJE ZA MEDENI MESEC: Idealno za novopečene mladence, bračno putovanje za POŽELETI!

Predstavljamo vam 13 idealnih destinacija za putivanje nakon svadbe

Objavljeno:

1. Maldivi

Ova sve popularnija turistička destinacija svojim neverovatnim plažama i netaknutim prirodnim lepotama garantuje poptuno opuštanje, uživanje i mir, pa ćete upravo iz tog razloga poželeti da vam prvo bračno putovanje traje što duže.

2. Bali

Bali
foto: Profimedia

Jedna tradicionalna poslovica sa Balija tvrdi da je zemlja koja pripada bogovima, ljudima samo iznajmljena. S obzirom na to, na ovom indonežanskom ostrvu mogu da nastanu neke od najlepših uspomena koje neko putešestvije može da ponudi.

3. Sveta Lucija

Ova malena ostrvska država u Karibima, na kojoj se nalazi jedini živi vulkan na svetu kroz koji se može proći automobilom, sve vaše snove pretvara u stvarnost. Ono što se posebno turistima sviđa jeste klima. Naime, na Svetoj Luciji je tokom cele godine leto i upravo iz tog razloga predstavlja idealno mesto za medeni mesec u bilo kom periodu.

4. Tofino, ostrvo Vankuver, Kanada

Iako Kanada nije zemlja koja nekom obično padne na pamet kad pomisli na romantičnu destinaciju, pri pomenu na Tofino, mnogi se predomisle. Pored toga što privlači surfere, ljubitelje prirode i kampere, ovo mesto je idealno za mlade parove željne avanture.

5. Grčka

Grčka
foto: Profimedia

Grčka je godinama unazad popularna na većini svetskih lista koje obuhvataju mesta za koja se mladenci često odlučuju, što ne čudi s obzirom na to da se upravo u ovoj državi nalaze mesta koja zadovoljavaju sve ukuse. Tu je ostrvo Santorini, koje je zbog svoje vanvremenske lepote i razvijenog noćnog života odavno omiljeno među zaljubljenima, zatim Atina, Delfi itd.

6. Belize, mala tropska država u centralnoj Americi

Belize je zemlja koja je poznata po tome što je prepuna arheološkoh lokaliteta iz vremena Maja, zanimljivih vrsta biljaka i životinja itd. Takođe, fascinantni zalasci sunca i bogat noćni život, samo su neki od razloga kojima privlači brojne turiste iz celog sveta. 7. Firenca, Italija

Italija
foto: Promo

Za sve one koji su ljubitelji antičke arhitekture i italijanske kuhinje, Firenca je svakako grad vredan pomena. Poznato kao italijanska Atina, u pitanju je obavezno odredište kada je reč o ovoj predivnoj zemlji u obliku čizme.

8. Tahiti, najveće ostrvo u Francuskoj

Zahvaljujući spisima istraživača Luja Antoana de Bugenvila, o Tahitiju je u Evropi stvorena slika rajskog ostrva na kome ljudi žive srećno i zadovoljno. Da je to uistinu tako, svedoci su i brojni mladenci koji ga posećuju već decenijama.

9. Kenija

Kenija iz godine u godinu postaje sve popularnija turistička destinacija. O tome svedoče i brojni dokumentarci poput onih čuvenog kanala National Geographic, a koliko ona može biti zanimljiva, dovoljno je pogledati fotografije čuvenog Žirafinog zamka, luksuznog hotela koji se nalazi nedaleko od Najrobija i čija su glavna atrakcija žirafe, pa da poželite da odete tamo.

10. Mauricijus, ostrvska država u jugozapadnom delu Indijskog okeana

Mauricijus
foto: EPA-EFE/MAXAR TECHNOLOGIES / HANDOUT

Mauricijus je raj za sve one koji uživaju u pecanju i u ostalim vodenim aktivnostima, jer ga odlikuju brojne peščane plaže. Takođe, svaki hotel nudi brojne bračne aranžmane, a imajući u vidu to da se ovde govori šest jezika (od kojih su dva službena – engleski i francuski) sporazumevanje vam neće predstavljati problem.

11. Marakeš, Maroko

Idealan za kupoholičare, ljude koji uživaju u zelenilu, dobroj hrani, obilasku raznoraznih znamenitosti i još mnogo toga, svi oni koji jednom posete Marakeš, poznat i kao biser juga, naprosto neće želeti da ga napuste.

12. Škotska

Ova zemlja, poznata po brojnim jezerima, brdima i dolinama, to jest očuvanoj prirodi, mnogobrojnim zamkovima i tako dalje, spada u najzanimljivije države sveta. Sve što poželite ovde možete naći i ukoliko ste spremni za avanturu i odlučite se za Škotsku, nećete pogrešiti.

13. Malta

Malta
foto: Profimedia

Malta je magnet za posetioce koje privlači kombinacija sunčanja i kupanja i otkrivanja znamenitosti, kao što su to grad Valeta, veliki broj utvrđenja, palata, muzeja i jedinstvenih jela koja su nastala kao spoj raznih kuhinja. Iako ne spada u enormno popularna mesta kao što su to neka koja smo naveli, ovde će svako definitivno pronaći način kako da na najlepši mogući način provede vreme u društvu svog životnog saputnika.

Bonus video:

08:15

Angelina za Espreso otkrila šta joj se namestilo posle Evrovizije

(Espreso/kafenisanje.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.