BIL GEJTS IZNEO STRAVIČNO PREDVIĐENJE: Ne daj Bože da se ovo ISPUNI!
Bil Gejts, Foto: Profimedia

pandemija

BIL GEJTS IZNEO STRAVIČNO PREDVIĐENJE: Ne daj Bože da se ovo ISPUNI!

Ideji je dao naziv "Globalni odgovor na epidemiju i mobilizacija“ i rekao da će njome upravljati Svetska zdravstvena organizacija

Objavljeno:

Jedan od najbogatijih ljudi na svetu, Bil Gejts je istakao da je kovid dao svetu šansu da se pripremi za buduće razorne pandemije.

Zvaničan broj umrlih od posledica korona virusa u svetu je oko 6,3 miliona. Stručnjaci procenjuju da ih ima mnogo više. Svetska zdravstvena organizacija procenjuje da je 2020. i 2021. godine bilo oko 14,9 miliona smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom.

Gejts je upozorio da se ne smemo oslanjati na sreću tokom sledeće pandemije.

"Ako se pojavi još jedan virus sa sličnom virulencijom, ali sa mnogo većom stopom mortaliteta, kao što je pet odsto, to bi mogao da bude kraj čovečanstva. Šanse za još jednu pandemiju u narednih 20 godina su više od 50 odsto", rekao je on na samitu Tajm 100 u Njujorku.

Dodao je da treba izdvojiti najmanje milijardu dolara širom sveta samo kao deo preventivnih mera i priprema za sledeću pandemiju. On je takođe pozvao svetske lidere da formiraju globalni tim od oko 3.000 stručnjaka za zarazne bolesti.

1 / 5 Foto: Profimedia

"Oni sa svojim usaglašenim stavovima mogu pomoći čovečanstvu da bezbolnije i lakše savlada razorne pandemije“, rekao je on.

Ideji je dao naziv "Globalni odgovor na epidemiju i mobilizacija“ i rekao da će njome upravljati Svetska zdravstvena organizacija.

Jedna od glavnih uloga udruženih naučnika, kako kaže, bila bi obaveza da u pojedinim državama sprovedu vežbe izbijanja epidemije kako bi proverili koliko su pripremljene. Gejts smatra da bi sledeća pandemija mogla imati mnogo veću stopu smrtnosti od kovida-19.

Bonus video:

00:42

ALARMANTNO UPOZORENJE Stručnjaci: Evropa će biti prepuna ORUŽJA I TERORISTA! Region u OPASNOSTI od posledica rata u Ukrajini

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.