MATURANTKINJE POZIRALE U RAZORENOJ ŠKOLI: Ukrajinski učenici zaigrali tradicionalni valcer u RUŠEVINAMA! (VIDEO)
Ukrajinski maturanti, Foto: Printscreen/Twitter/Oleksandra Matviichuk

TUŽAN PRIZOR

MATURANTKINJE POZIRALE U RAZORENOJ ŠKOLI: Ukrajinski učenici zaigrali tradicionalni valcer u RUŠEVINAMA! (VIDEO)

U nedelju se tom prilikom okupila trećina učenika

Objavljeno:

Ukrajinski maturanti zaplesali su tradicionalni valcer po završetku škole. Iako je objekat razrušen u Harkovu tokom ruske invazije na Ukrajinu, oni su ipak održali svoju matursku proslavu.

Na snimcima se vidi kako maturanti poziraju i plešu među ruševinama i ispred svoje škole, odlučni da obeleže kraj svog srednjoškolskog obrazovanja na tradicionalni način.

“Dejli mejl” navodi da ukrajinski maturanti obično zaplešu valcer ispred čitave škole kad poslednji put čuju školsko zvono.

Ali, za učenike škole broj 134 u Harkovu ovog leta “proslava” je bila uveliko drugačija jer je održana ispred bombardovanih učionica i uz prisustvo ukrajinskih vojnika koji su ih posmatrali.

1 / 3 Foto: Printscreen/Twitter/Oleksandra Matviichuk

- Zamišljali smo drugačije “poslednje zvono” za našu decu, ali tako je kao je a želeli smo da održimo proslavu za njih – istakla je Olena Mosolova, profesorka geografije.

U nedelju se tom prilikom okupila trećina učenika, kako je preneo ukrajinski “Suspilne”.

- Bilo je mnogo prijatelja iz škole, bili smo kao jedna velika porodica. Devojke su birale haljine i bile smo srećne što će svi biti veoma lepi na dan mature. Ali, “ruski svet” je došao do nas i pokvario sve planove o kojima smo sanjali – rekla je učenica Ana Epiševa.

Učenik Hlib Opašnijan rekao je da je video uništavanje škole nekoliko dana nakon što je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu 24. februara.

- Srećan sam što sam maturirao – rekao je on.

Drugi učenici nisu uspeli da se vrate u Harkov, grad blizu ruske granice koji je bio velika meta ruskih snaga na početku invazije.

Kostjantin Nemičev, vojnik koji je učestvovao u odbrani grada, rekao je da je škola bila “poslednje uporište ruskih okupatora” pre nego što su potisnuti iz Harkova.

U jučerašnjem napadu na Harkov poginula je najmanje jedna osoba dok je troje ranjeno, kako je rekao gradonačelnik Igor Terehov.

- Rusija ne ostavlja Harkov na miru i stalno drži ljude u strahu – istakao je on.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.