NOVI CENOVNIK NA SRPSKIM PUMPAMA! Cena NAFTE i dalje DIVLJA, barel ide ka 140 dolara, EVO koliko iznosi JUTROS
Ilustracija, Foto: Profimedia

rast

NOVI CENOVNIK NA SRPSKIM PUMPAMA! Cena NAFTE i dalje DIVLJA, barel ide ka 140 dolara, EVO koliko iznosi JUTROS

Banka sa Vol Strita sada predviđa da će cena sirove nafte Brent u proseku iznositi 140 dolara po barelu u periodu između jula i septembra, u odnosu na prethodnu prognozu od 125 dolara po barelu

Objavljeno:

Cena nafte dostigla je 121 dolara i vraća se lagano na rekordne nivoe. Pre tri nedelje barel je bio jeftiniji i do 10 dolara.

Cene nafte su ubrzale rast danas pošto investitori procenjuju izglede ponude i potražnje usled zahuktavanja američke letnje sezone vožnji i izlaska Kine iz kovid lokdauna.

Američki institut za naftu procenjuje da su zalihe benzina u SAD porasle prošle nedelje za 1,82 miliona barela, izveštava "Blumberg" pozivajući se na izvore upoznate sa podacima.

Američka investiciona banka Goldman Saks smatra da već visoke cene nafte i benzina treba ovog leta još više da porastu kako bi se podstakla nova proizvodnja "crnog zlata" i obeshrabrila potrošnja.

Banka sa Vol Strita sada predviđa da će cena sirove nafte Brent u proseku iznositi 140 dolara po barelu u periodu između jula i septembra, u odnosu na prethodnu prognozu od 125 dolara po barelu, prenosi Si-En-En (CNN).

Novi cenovnik u petak u Srbiji

Novi cenovnik na pumpama u Srbiji treba ponovo očekivati u petak. Šta će biti sa cenom dizela i benzina za sada je nepoznato.

Nafta
foto: Profimedia

Prošlog petka dizel je poskupeo za tri dinara, a benzin za šest. Evrodizel će se ove nedelje do petka do 15 sati prodavati po ceni od najviše 206 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za najviše 193 dinara za litar.

Bitkoin jutros 30.000 dolara

Tržište kriptovaluta od jutros je u zelenom. Vrednost bitkoina danas iznosi 30.596 dolara, što je rast za oko 3 odsto u odnosu na juče. Ostale kriptovalute takođe su u plusu.

1 / 10 Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Cena pšenice i kukuruza

Cene pšenice od jutros u minusu. Cena pšenice iznosi 1.071 dolara po toni, što je pad za skoro 2 odsto u odnosu na juče. Cena kukuruza iznosi 757 dolara, što predstavlja rast za oko 2 odsto u odnosu na juče.

Bonus video:

01:34

OVO JE NOVI MINI TRAMP! Stručnjak otkrila pobedničku verziju republikanaca 2014. godine: DEMOKRATAMA JE CILJ DA PREKINU OVU VEZU

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.