STEFANI (26) JE PREŽIVELA ERUPCIJU VULKANA: Izgubila je oca i sestru, a sada je pokazala lice s OŽILJCIMA! (VIDEO)
Stefani Brovit, Foto: Printscreen/TikTok

jezivo

STEFANI (26) JE PREŽIVELA ERUPCIJU VULKANA: Izgubila je oca i sestru, a sada je pokazala lice s OŽILJCIMA! (VIDEO)

Njena sestra i otac smrtno su stradali zajedno sa još 20 turista dok je Stefani provela dve nedelje u komi boreći se za život

Objavljeno:

Stefani Brovit (26), koja je preživela erupciju vulkana na novozelandskom Belom ostrvu skinula je svoj kompresioni zavoj sa lica po prvi put otkako je pre dve i po godine zadobila opekotine na 70 odsto tela.

Stefani je bila sa svojom sestrom Kristal (21) i ocem Polom na krstarenju na brodu Rojal Karibian 9. decembra 2019. kada su se ukrcali na jednodnevni izlet do vulkana uz obalu Vakatanea.

Stefanina majka Mari odlučila je da ostane na brodu dok su njene dve ćerke i suprug otišli da istražuju. U trenutku kada su napuštali krater, videli su crni dim kako izbija iz njegovog središta.

– Samo nekoliko sekundi kasnije, čuli smo turističkog vodiča kako viče “beži” – prisetila se Stefani.

– Dolazilo je otpozadi i postajalo sve glasnije i glasnije kako se približavalo. Mogli ste da čujete kamenje kako udara o tlo i ljude kako vrište. Nisam mislila da ću preživeti… Mislila sam da ću umreti – ispričala je.

Njena sestra i otac smrtno su stradali zajedno sa još 20 turista, dok je Stefani provela dve nedelje u komi boreći se za život sa opekotinama trećeg stepena na većini tela.

Satima je bila zarobljena na ostrvu pre nego što su ona i njen otac spaseni i na kraju prebačeni u bolnicu u Australiji.

Beživotno telo njene sestre pronađeno je nekoliko dana kasnije, a njihov otac preminuo je od zadobijenih povreda mesec dana nakon erupcije.

U nedelju je Stefani podelila nikad pre viđene fotografije svojih užasnih povreda tokom šest meseci koje je provela u bolnici podvrgavajući se nizu operacija koje su uključivale presađivanje kože i amputaciju prstiju.

Pojavivši se u emisiji 60Minutes mlada žena je kazala da sada vidi osobu koja je prošla mnogo više nego što je očekivala u životu.

– Jača sam nego što sam ikad mislila da ću biti – rekla je.

– Svakodnevno sam se borila da preživim, samo da se vratim sebi. Nisam znala da ovo nosim u sebi – dodala je.

Uprkos nezamislivoj fizičkoj boli koju je pretrpela, najbolniji deo njene muke bilo je, kaže, da nauči da živi bez oca i sestre.

– Volela bih da me taj dan napusti, izazvao mi je mnoge neprospavane noći… noćne more. Čak i sada još uvek jako boli. Samo se nadam da me sestra i tata mogu videti sada – rekla je.

Stefani pripisuje svoj oporavak svojoj majci Mari, piše Jutarnji list.

– Dok su moji ožiljci vidljivi, ona ima svoje koji se ne vide, ali uvek se trudila da me stavi na prvo mesto – rekla je Stefani.

Stefani i Mari sada su u procesu tužbe protiv Rojal Karibian zbog fizičkih i psihičkih povreda koje su zadobile.

Njihov advokat Piter Gordan rekao je da je nedeljama bilo jasno, na osnovu izveštaja o seizmičkoj aktivnosti koji su dostupna kompaniji za krstarenje, da je vulkan “tempirana bomba”.

Erupcija, u kojoj su poginule 22 osobe, a teško je povređeno njih 25, postala je najsmrtonosnija vulkanska katastrofa na Novom Zelandu od erupcije Taravera 1886. godine.

@stephaniecoral96 She stayed by my side every single day, she cried when I cried & helped me through the pain. I love you mum. ❤️?❤️ #survivor #burnssurvivor #eruptionsurvivor #burns #recovery #whiteislanderuption #mum #love #bff ♬ original sound - Alexakatie.

Jednodnevni izleti na Belo ostrvo nekada su donosili više od četiri miliona dolara prihoda godišnje, ali slikovito ostrvo koje prekrivaju slojevi pepela sada je napušteno.

Nakon tragedije, Stefani je svoj put oporavka delila sa svojih više od 1,5 miliona pratilaca na TikToku i 102.000 pratilaca na Instagramu.

Uprkos tome, plašila se da skine masku iz straha od reakcije javnosti. Međutim, poruke pratilaca pomogle su joj da prevlada sopstvene brige.

– Ako mogu da napravim promenu u životu barem jedne osobe, to mi mnogo znači – zaključila je Stefani.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.