BILDERBEGOVCI PONOVO ZAJEDNO! Počeo SASTANAK elitne grupe, EVO ko se NAŠAO na listi ove GODINE
Ilustracija, Foto: Profimedia

sastanak

BILDERBEGOVCI PONOVO ZAJEDNO! Počeo SASTANAK elitne grupe, EVO ko se NAŠAO na listi ove GODINE

Prvi Bilderberški skup je održan u hotelu Bilderberg u Holandiji od 29. do 31. maja 1954. godine na inicijativu holandskog princa Bernara

Objavljeno:

Ovogodišnji sastanak Bilderberg grupe, 68. po redu, održava se od 2. do 5. juna u Vašingtonu. Ove godine je svoje prisustvo potvrdilo 120 učesnika iz 21 zemlje.

Kao i svake godine prisutan je veliki broj političkih lidera i stručnjaka iz oblasti industrije i finansija, pripadnici akademske zajednice i medija.

Ključne teme ovogodišnje diskusije osim sukoba u Ukrajini su i geopolitičko prestojavanje, izazovi sa kojima se suočava NATO, Rusija, problem dezinformacija, energetska sigurnost i održivost, fragmentacija demokratskih društva i trgovina i deglobalizacija.

Među ovogodišnjim učesnicima su direktor kompanije Fajzer Albert Burla, generalna direktorka UNESCO-a Odri Azul, direktor CIA Vilijam Berns. direktor štaba za komunikacije britanske vlade Džeremi Fleming i izvršni direktor Naftagasa Jurij Vitrenko.

Spisak ostalih učesnika možete pogledati na ovom linku.

Bilderberška grupa ili Bilderberški skup je nezvanični godišnji sastanak zatvorenog tipa sa oko 200 gostiju, od kojih većinu predstavljaju uticajne osobe na polju preduzetništva, medija i politike.

1 / 6 Foto: Profimedia

Elitna grupa se sastaje svake godine na drugom mestu u luksuznim hotelima ili restoranima širom sveta, obično u Evropi ili Kanadi, jednom u svakih pet godina u SAD, najčešće početkom juna, sastanci su zatvoreni za javnost.

Prvi Bilderberški skup je održan u hotelu Bilderberg u Holandiji od 29. do 31. maja 1954. godine na inicijativu holandskog princa Bernara.

Bonus video:

08:38

ODKUD PČELE NOĆU? Stravična nesreća izazvala brdo pitanja OKANOVIĆ UPOZORAVA: Ovo je detaljno objašnjenje traktoristima

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.