TRAMP SE PONOVO KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA? Odgovor kriju 2 REČI!
Donald Tramp, Foto: Profimedia

predsednik

TRAMP SE PONOVO KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA? Odgovor kriju 2 REČI!

45. predsednik obično voli da se bori, ali borba za nominaciju njegove stranke sada je ispod njegovog staleža i pokazuje slabost

Objavljeno:

Kad god dvoje ili više politički aktivnih ljudi uđu u razgovor, uvek neko pita: „Hoće li se Donald Tramp kandidovati 2024. ?"

Odgovor jnije bio poznat, sve do prošle nedelje kada je Trampova kampanja osvete koja je bila toliko razdragana da pobedi guvernera Džordžije Brajana Kempa i sekretara države Breda Rafenspergera završila sramotnim neuspesima.

Navodno, Tramp je bio „zaprepašćen“ rezultatima i naslovima poput onoga od Vašington Posta koji je napisao, „Tramp je ukoren zbog oštrih gubitaka na takmičenjima GOP Džordžije“.

Međutim, oni ne iznenađuju jer su glavni protivnici bivšeg predsednika, bivši senator Dejvid Perdu i poslanik Džodi Hajs (R-Ga.), bili Trampovi zamenici posebno izabrani da promovišu „Veliku laž“ – njegovu večnu mantru o „ukradenim“ izborima 2020.

Trampovo odbacivanje u Džordžiji navelo je republikance da spekulišu o opadanju njegovih kraljevskih moći, otvoreno mu prkoseći jer gubi „stisak na partiji kao poroci“ i potencijalno ugrožavajući svoj status favorita. Dakle, da se vratim na najčešće postavljano pitanje, moj novi odgovor je „Tramp se neće kandidovati 2024.“ – zasnovan na osobinama ličnosti ukorenjenim u rečima „strah“ i „borba“.

Počinjemo sa „strahom“, koji je u psihu mladog Donalda Trampa indirektno uneo Fred, njegov autoritarni otac, koji je zahtevao da njegov sin uvek pobeđuje i pokazuje snagu, ali nikada slabost. Fred je naučio Donalda da može da laže ili izokrene istinu, ali da nikada ne odustane. Shodno tome, Tramp je razvio neprirodan strah da će izgubiti ili biti nazvan „gubitnikom“.

Ta iscrpljujuća porodična dinamika zapisana je u knjizi Meri Tramp „Previše i nikad dovoljno“, podnaslovom „Kako je moja porodica stvorila najopasnijeg čoveka na svetu“. Nećaka Donalda Trampa je dr. klinički psiholog čiji je bestseler objavljen u julu 2020. Zatim, tokom televizijskog nastupa 3. decembra 2020, Meri je objasnila: „Nemoguće je da Tramp ’veruje da je izgubio‘ izbore.“

Ta nesposobnost je razlog zašto Tramp ne može da odustane od 2020. i zadirkivaće trku za 2024. što je duže moguće. Ali, na kraju krajeva, Trampov strah od gubitka je verovatno jači od njegove spremnosti da rizikuje. Štaviše, tokom druge kampanje za reizbor, bivši predsednik bi bio pod teškim pritiskom da iskoristi isti izgovor koji je prvi put objavljen u naslovu Politico od 25. maja 2020: „Tramp vidi ’nameštene izbore‘ pred nama. Demokrate vide ustavnu krizu u nastajanju.”

Bela kuća
foto: Profimedia

I opet, 17. avgusta 2020., Hilov naslov je citirao predsednikovo obrazloženje za poraz: „Tramp: ’Jedini način da izgubimo ove izbore je ako izbori budu namešteni’.

Zatim je, zapanjujuće, u utorak, 31. maja, Tramp aktivirao svoju knjigu za igru, napisavši svojim sledbenicima, „‘Nešto smrdi u Džordžiji’“, objašnjavajući zašto je njegov neprijatelj, guverner Brajan Kemp, osvojio 73,7 odsto glasova na primarnim izborima.

Štaviše, predsednička istorija ne ublažava Trampov strah od kandidovanja i gubitka izbora po drugi put. Godine 1892. Grover Klivlend je bio prvi i jedini bivši predsednik koji je osvojio tu funkciju neuzastopno. Ali postoji upadljiva politička razlika između Trampovog i Klivlendovog rekorda pobeda i poraza.

1 / 6 Foto: Profimedia

45. predsednik obično voli da se bori, ali borba za nominaciju njegove stranke sada je ispod njegovog staleža i pokazuje slabost. Tako kralj Tramp želi i veruje da zaslužuje krunu za 2024. isporučenu njegovoj palati Mar-a-Lago na plavom satenskom jastuku.

Tramp se neće kandidovati jer se boji gubitka i ne želi da se bori za nominaciju.

Bonus video:

00:09

KUPILI MLADU PA ZAPEVALI Platili Kaću 5.000 evra

(Espreso/The Hill)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.