TURSKA DEFINITIVNO MENJA IME! Upravo su objavljene najnovije vesti u vezi sa ovom odlukom
Ilustracija, Foto: Profimedia

turska

TURSKA DEFINITIVNO MENJA IME! Upravo su objavljene najnovije vesti u vezi sa ovom odlukom

Čavušoglu je prethodno na Tviteru napisao da je Ankara podnela zvaničan zahtev UN za promenu imena zemlje na stranim jezicima

Objavljeno:

Ujedinjene nacije odobrile su zvanični zahtev Turske da se naziv zemlje na stranim jezicima promeni u Turkije, saopštio je portparol generalnog sekretara UN Stefan Dižarik.

On je rekao da je generalni sekretar UN Antonio Gutereš dobio obaveštenje od turskog ministra spoljnih poslova Mevluta Čavušoglua o preimenovanju.

Prema njegovim rečima, “promena imena zemlje stupa na snagu od dana prijema pisma”.

Agencija navodi da će se od sada naziv Turkije (Turkiie) koristiti na svim međunarodnim forumima i u zvaničnim dokumentima u kojima su se ranije koristili različiti etnonimi, kao što su Turkei, Turkei ili Turkuie.

1 / 8 Foto: EPA/MAXIM SHEMETOV / POOL

Čavušoglu je prethodno na Tviteru napisao da je Ankara podnela zvaničan zahtev UN za promenu imena zemlje na stranim jezicima.

Objasnio je da je ta promena usvojena u okviru koraka Ankare usmerenih na “povećanje prestiža zemlje u međunarodnoj areni”.

Bonus video:

08:44

POZADINA PUCNJAVE U STEFAN BRAUNU NIJE DEVOJKA VEĆ NEŠTO DRUGO Ninić o sukobu kriminalaca: NE ISPALJUJE SE 8 PROJEKTILA ZBOG TOGA

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.