NEMCI ĆE OZBILJNO DA NABUDŽE VOJSKU: Znaju se ŠTA ĆE JOŠ NABAVITI!
Ilustracija, Foto: Profimedia

kupuju

NEMCI ĆE OZBILJNO DA NABUDŽE VOJSKU: Znaju se ŠTA ĆE JOŠ NABAVITI!

Ministarka odbrane Kristin Lambreht rekla je u parlamentu da vlada želi da kupi helikoptere, te da će tim modelom ojačati sposobnost saradnje u Evropi

Objavljeno:

Nemačka planira da kupi transportne helikoptere Boing Činuk (Boeing Chinook) u okviru masovne nabavke za unapredjenje svoje vojske, saopštilo je danas ministarstvo odbrane zemlje.

Nemački kancelar Olaf Šolc je ubrzo nakon što je Rusija započela invaziju na Ukrajinu najavio da će Nemačka izdvojiti 100 milijardi evra u poseban fond za svoju vojsku i podići svoju potrošnju na odbranu iznad minimalnih 2 odsto bruto domaćeg proizvoda na koji su se zemlje NATO obavezale.

Vladajuća koalicija i glavna opoziciona stranka su u nedelju postigle dogovor da nastave sa planom. Parlament još nije odobrio plan, ali projekat postaje sve konkretniji. Zvaničnici priznaju da je nemačka vojska godinama zanemarivana.

Nemačka vojska
Nemačka vojskafoto: Profimedia

Ministarka odbrane Kristin Lambreht rekla je u parlamentu da vlada želi da kupi helikoptere, te da će tim modelom ojačati sposobnost saradnje u Evropi.

Nemačka novinska agencija Dpa, pozivajući se na prezentaciju Lambrehtovog ministarstva, izvestila je da je plan da se kupi 60 aviona Boing Činuk CH-47F i da je za kupovinu predvidjeno oko 5 milijardi evra iz paketa od 100 milijardi.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.