TRUDO O NOVIM ZABRANAMA U KANADI: Tiče se vatrenog ORUŽJA
Džastin Trudo, Foto: AP

OGLASIO SE

TRUDO O NOVIM ZABRANAMA U KANADI: Tiče se vatrenog ORUŽJA

Ako se usvoji, očekuje se da će zabrana stupiti na snagu na jesen

Objavljeno:

Kanadski premijer Džastin Trudo najavio je plan donošenja novog zakona za sprovođenje "nacionalnog zamrzavanja" posedovanja oružja i zabrane ljudima da kupuju i prodaju oružje bilo gde u zemlji.

- Onog dana kada ovaj zakon stupi na snagu, više neće biti moguće kupovati, prodavati, prenositi ili uvoziti oružje u Kanadi - rekao je Trudo novinarima, prenosi Hina.

Ako se usvoji, očekuje se da će zabrana stupiti na snagu na jesen. Kanadski ministar javne sigurnosti podneo je regulatorne izmene u parlamentu kako bi osigurao brzu implementaciju, navodi se u saopštenju ministarstva.

Prošlonedeljko ubistvo 19 dece i dvoje učitelja u osnovnoj školi u Teksasu u SAD izazvalo je zabrinutost zbog oružanog nasilja u celom svetu. Kanada već ima znatno jača ograničenja posedovanja oružja nego njen južni sused.

Vlada će takođe zahtevati da se okviri za duge puške trajno izmene tako da nikada ne mogu sadržavati više od pet metaka te će zabraniti prodaju i prenos rezervoara velikog kapaciteta.

- Osim korišćenja vatrenog oružja za sportsko pucanje i lov, nema razloga da bi iko u Kanadi trebao oružje u svom svakodnevnom životu - rekao je Trudo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.