BLOKIRANE 4 ŠKOLE U TORONTU: Muškarac šetao sa puškom, POLICIJA PUCALA NA NJEGA
Ilustracija, Foto: Profimedia

užas

BLOKIRANE 4 ŠKOLE U TORONTU: Muškarac šetao sa puškom, POLICIJA PUCALA NA NJEGA

Policija Toronta je saopštila da je njen pripadnik pucao u osumnjičenog

Objavljeno: 20:47h

Četiri škole u Torontu su pod blokadom nakon što je u tom području primećen muškarac koji se šetao naoružan puškom, javio je CBC.

Policija Toronta je saopštila da je njen pripadnik pucao u osumnjičenog, koji je, kako je navela, povređen, preneo je Rojters.

Podsetimo, deca su ubijena u utorak nakon što je naoružani napadač otvorio vatru na osnovnu školu Rob u Uvaldeu u Teksasu.

Ameri Džo Garza, učenicu četvrtog razreda osnovne škole Rob u gradu Uvalde u Teksasu, hladnokrvno je u utorak ujutro ubio 18-godišnji Salvador Ramos, koji je ušao u školu noseći pištolj, pušku i pancir pre nego što je otvorio vatru na učionice pune dece u napadu u kojem su ubijena i dva nastavnika.

Berlinda Irene Areola, Amerina baka, rekla je da je Ramos rekao razredu "umrećete" pre nego što je započeo masakr - ubio je njenu unuku dok je ona pokušavala da pozove hitnu.

1 / 19 Foto: Printscreen/Twitter

- Ameri je sedela pored njene najbolje drugarice koja je ostala prekrivena krvlju. Tako je revolveraš ušao i rekao deci: "Umrećete". I Ameri je imala svoj telefon i pozvala je hitnu. Umesto da ga zgrabi i razbije ili uzme od nje, on ju je upucao. Sedela je pored svoje najbolje drugarice. Njena najbolja prijateljica bila je oblivena krvlju - rekla je Berlinda, prenosi Daily Mail.

U napadu su takođe ubijena dva dečaka - Ksavier Lopez (10) i devetogodišnji Uzija Garsija - i još tri devojčice - Makena Elrod (10), Eliahana Tores (takođe 10) i Eli, čije godine i prezime nisu odmah dostupni. Eva Mireles (44) i Irma Garsija, majka četvoro dece, bile su ubijene dve učiteljice.

Ramosa je na kraju zaustavio agent granične straže koji je bio u obližnjoj stanici i utrčao u školu. Njih dvojica su razmenili vatru, a Ramos je upucan i ubijen. Agent je ranjen, rekao je lokalni zvaničnik, ali je uspeo sam da izađe iz škole.

Ramosov krvavi pohod počelo je kada je upucao svoju baku u kući u Uvaldeu, navodno tokom svađe zbog neuspeha da diplomira. Oprečni izveštaji sugerišu da je bila u kritičnom stanju ili da je umrla od zadobijenih povreda.

Očajni roditelji apeluju su na društvenim mrežama da traže vesti o njihovoj nestaloj deci, pošto je policija upozorila da se očekuje porast broja poginulih.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.