JAPAN OTVARA GRANICE ZA TURISTE: Prvi put od uvođenja restrikcija zbog korone, a evo i OD KADA!
Japan, Foto: Profimedia

KONAČNO!

JAPAN OTVARA GRANICE ZA TURISTE: Prvi put od uvođenja restrikcija zbog korone, a evo i OD KADA!

Nakon kritika da su stroge granične kontrole Japana ksenofobične, zemlja je ranije ove godine počela da ublažava restrikcije, i trenutno dopušta ulazak 10,000 dnevno

Objavljeno: 16:59h

Premijer Japana Fumijo Kišida saopštio je danas da će Japan od juna otvoriti granice za turiste, prvi put od uvođenja restrikcija za putovanja zbog pandemije novog korona virusa.

Japan će od 10. juna dopustiti ulazak turista sa paket aranžmanima. Oni koji dolaze iz zona sa niskom stopom zaraze korona virusom i primili su tri doze vakcine biće izuzeti od testiranja i karantina nakon ulaska u zemlju.

Nakon kritika da su stroge granične kontrole Japana ksenofobične, zemlja je ranije ove godine počela da ublažava restrikcije, i trenutno dopušta ulazak 10,000 dnevno. To uključuje japanske državljane, strane studente i neke osobe koje dolaze poslom.

Japan ove nedelje prima male eksperimentale ture iz Australije, Singapura, Tajlanda i SAD. One će trajati do 31. maja, a u njima učestvuju samo 50 osoba sa specijalnim vizama.

1 / 5 Foto: Profimedia

Japan će od 1. juna povećati broj ulazaka u zemlju na 20,000 dnevno, saopštio je zvaničnik zadužen za protivepidemijske mere Makoto Šimoaraiso. On je rekao da će veličina grupa sa paket aranžmanima i drugi detalji biti određeni nakon procene rezultata eksperimentalnih tura.

Broj dolazaka turista u Japan 2020. pao je za gotovo 90 odsto. Prethodne godine, u Japan je došao rekordni 31 milion stranih turista.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.