"UPRAVO SAM UPUCAO SVOJU BAKU U GLAVU": Ubica bio u kontaktu sa TINEJDŽERKOM pre MASAKRA, klupko se ODMOTAVA!
Salvador Ramos, Foto: Printscreen/Društvene mreže

šokantno!

"UPRAVO SAM UPUCAO SVOJU BAKU U GLAVU": Ubica bio u kontaktu sa TINEJDŽERKOM pre MASAKRA, klupko se ODMOTAVA!

Manje od 24 sata pre pucnjave u okrugu Uvalde, Ramos je navodno poslao Sisi fotografije paketa za koji je tvrdio da sadrži municiju koja bi pukla pri udaru

Objavljeno:

Tinedžerka iz Nemačke je ostavljena da se pita da li je mogla da spase one koje je ubio Salvador Ramos, koji joj je pružio nekoliko obaveštenja u danima i satima pre nego što je ubio 21 osobu u osnovnoj školi Rob u Teksasu.

Petnaestogodišnjakinja, identifikovana samo po svom nadimku, Sisi, rekla je za Njujork Tajms da se povezala sa Ramosom pre samo više od dve nedelje na Iubo, aplikaciji koja omogućava strancima širom sveta da se povežu i emituju jedni sa drugima uživo.

Obavili su nekoliko razgovora preko platforme i na društvenim mrežama, a teme koje su se kretale od njegovog teškog porodičnog života do namere da izvrši masakr.

„Možda sam mogla da promenim ishod“, rekla je uprkos hiljadama milja koje su je delile od nasilja iz oružja. „Nikad nisam mogla da pretpostavim da bi on to zaista uradio.

Sisi se prisetila da je Ramos napunio 18 godina 16. maja, prvog dana kada mu je legalno bilo dozvoljeno da kupi vatreno oružje u državi Teksas, i da ju je u to vreme zvao iz prodavnice oružja. Rekao joj je da planira da kupi pušku AR-15. U danima koji su usledili, 18-godišnjak je nagovestio da koristi svoje novo oružje, ali nije ulazila u detalje, rekla je za Tajms.

Manje od 24 sata pre pucnjave u okrugu Uvalde, Ramos je navodno poslao Sisi fotografije paketa za koji je tvrdio da sadrži municiju koja bi pukla pri udaru. Rekla je da je takođe dobila slike crne torbe u kojoj se nalazi nešto što je izgledalo kao nekoliko magacina municije i najmanje jedan pištolj.

Ramos ju je ponovo pozvao na video snimku sledećeg jutra oko 10 ujutru. Bio je u crnom, sećala se, i rekao joj da ima tajnu da podeli kada je njegov deda napustio njihov dom. Otprilike sat vremena kasnije napisao je da je takođe "čekao" svoju baku, za koju je rekao da je "razgovarala sa AT&T" u vezi njegovog mobilnog telefona.

1 / 4 Foto: Društvene mreže

„Uradiću joj nešto sada", napisao je, koristeći vulgarne psovke da bi je opisao.

Sisi nije odgovorila, prema snimcima ekrana koje je proverio Njujork tajms.

„Upravo sam upucao svoju baku u glavu“, rekao je Ramos u poruci poslatoj u utorak oko 11 i 20.

Nakon tog teksta odmah je usledio drugi: „Idem sada da pucam u osnovnu školu."

Sisi je ponovo ćutala, rekavši za Tajms da je bila „radoznala“ da li je on ozbiljan, napominjući da nije verovala da je sposoban da izvede napad koji je usledio.

1 / 8 Foto: Printscreen

Međutim, manje od 30 minuta kasnije, Ramos je navodno ušao u osnovnu školu Robb, naoružan i u taktičkom prsluku, ubrzo nakon što je upucao svoju baku u njenoj kući. Policija je saopštila da se tada zabarikadirao u učionici i otvorio vatru, smrtno pogodivši dva nastavnika i 19 učenika, svi starosti 10 i manje godina.

Bonus video:

05:35

BRZE VESTI 26.05.2022. 11:55

(Espreso/The New York Daily News)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.