SOROŠ NAJAVIO KRAJ CIVILIZACIJE: Otkrio je šta će nam PRESUDITI!
Džordž Soroš, Foto: AP/Oliver Hoslet

OGLASIO SE

SOROŠ NAJAVIO KRAJ CIVILIZACIJE: Otkrio je šta će nam PRESUDITI!

Zlokobna poruka dolazi od čoveka kog mnogi optužuju da je deo svetske vlade u senci i da preko mreže globalnih organizacija i kompanija upravlja svetom

Objavljeno:

Planeta je na pragu novog svetskog rata, čiji je početak označila invazija Rusije na Ukrajinu, a taj rat mogao bi da označi kraj civilizacije, poručio je kontroverzni američki milijarder Džordž Soroš (91).

Zlokobna poruka dolazi od čoveka kog mnogi optužuju da je deo svetske vlade u senci i da preko mreže globalnih organizacija i kompanija upravlja svetom. Dan ranije, i Henri Kisindžer, bivši američki državni sekretar, najavio je moguće proširenje rata na celu Evropu.

ŽESTOKE KRITIKE

Kako prenosi „Gardijan“, u oštrom napadu na predsednike Rusije i Kine Vladimira Putina i Sija Đinpinga, Soroš je upozorio da su „autokratski režimi u usponu, a globalna ekonomija ide ka padu“. Milijarder je žestoko kritikovao i bivšu nemačku kancelarku Angelu Merkel da se dodvoravala Moskvi i Pekingu.

- Invazija je možda početak trećeg svetskog rata i naša civilizacija možda neće preživeti. Invazija na Ukrajinu nije došla iz vedra neba. Svet je bio umešan u borbu između dva sistema vladavine koji su dijametralno suprotni - u pitanju su otvoreno i zatvoreno društvo - naglasio je Soroš.

Dok rat traje, tvrdi on, borba protiv klimatskih promena mora da bude druga na listi prioriteta, a eksperti kažu da kasnimo i da su klimatske promene na ivici da odu u nepovrat.

- To bi, u stvari, mogao da bude kraj naše civilizacije. Stoga moramo da mobilišemo sve resurse kako bismo brzo doveli rat do kraja - zaključio je Soroš.

1 / 4 Foto: EPA / OLIVIER HOSLET / POOL

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.