IZ ZVANIČNE MOSKVE SE DIREKTNO OBRATILI HRVATIMA: Svašta je IZREČENO!
Sergej Lavrov, Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV / POOL

OGLASILI SE

IZ ZVANIČNE MOSKVE SE DIREKTNO OBRATILI HRVATIMA: Svašta je IZREČENO!

Aktivno su se razvijali trgovinski, ekonomski i investicioni odnosi

Objavljeno:

Na današnji dan pre 30 godina Republika Hrvatska i Ruska Federacija uspostavile su diplomatske odnose. Tim povodom oglasilo se na Fejsbuku rusko Ministarstvo spoljnih poslova. Ispod je njihov post.

"25. maja navršava se 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Ruske Federacije i Republike Hrvatske. Rusko-hrvatski odnosi su pozitivni već tri decenije. Uspostavljen je konstruktivan politički dijalog radi razmjene mišljenja o aktuelnim aspektima situacije u Evropistepen poverenja.

Aktivno su se razvijali trgovinski, ekonomski i investicioni odnosi. Uspešno su realizovani brojni zajednički projekti iz oblasti kulture i humanitarnosti.

„Šteta što je Hrvatska zauzela neprijateljski stav...“ Šteta je što su hrvatske vlasti poslednjih meseci odlučile da zauzmu neprijateljski stav prema Rusiji, što je u oštroj suprotnosti sa kvalitetom naših bilateralnih odnosa, uništava njihovo tkivo i nanosi im ozbiljnu štetu. Na udaru su sva pozitivna dostignuća iz prošlosti.

Uvereni smo da je takav destruktivan pristup poguban i da nema perspektive. Uvereni smo da će prevladati zdrav razum i da će se Hrvatska vratiti na put konstruktivnog dijaloga i obostrano korisne saradnje, zasnovane, između ostalog, na razumijevanju geopolitičke realnosti i istinskih nacionalnih interesa“, poručili su.

(Espreso / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.