DA LI ĆE BAJDEN POVUĆI OVAJ POTEZ NAKON MASAKRA U TEKSASU? Oglasili se i iz BELE KUĆE!
Salvador Ramos, Foto: Profimedia

NAJNOVIJE INFORMACIJE

DA LI ĆE BAJDEN POVUĆI OVAJ POTEZ NAKON MASAKRA U TEKSASU? Oglasili se i iz BELE KUĆE!

Olivarez je rekao da je baka napadača, koju je prethodno ranio, još živa i da vlasti pokušavaju da lociraju njegovog dedu i članove uže porodice

Objavljeno:

Objavljeni su novi detalji jezivog masovnog ubistva koje se odigralo juče u Osnovnoj školi u Teksasu. U napadu Salvadora Ramosa ubijeno je 19 mališana i dvoje odraslih, a najnovije informacije govore da se ubica zabarikadirao u jednu učionicu i u njoj pobio svoje žrtve.

U napadu su ubijena dva učitelja i 19-oro dece starosti od osam do deset godina.

- Ovo vam samo govori koliko je ubica zao - rekao je narednik Kris Olivarez, portparol Odseka za javnu bezbednost u Teksasu.

Olivarez je rekao da je Ramos imao jednu pušku u svom posedu kada je ušao u školu, a vlasti rade na utvrđivanju vrste puške i kapaciteta.

1 / 5 Foto: Printscreen/Twitter/Dnevni avaz

On je dodao da je napadač nosio prsluk kakav nose pripadnici SWAT timova, u kojima mogu da drže dodatnu municiju.

Olivarez je rekao da je baka napadača, koju je prethodno ranio, još živa i da vlasti pokušavaju da lociraju njegovog dedu i članove uže porodice.

O masovnom ubistvu govorio je i Džo Bajden, predsednik SAD.

pozvao je na uvođenje novih restrikcija na oružje nakon što je 18-godišnji napadač u osnovnoj školi u Teksasu ubio 19 dece i dvoje nastavnika.

Bajden je apelovao da se, posle nekoliko neuspelih pokušaja, uradi nešto po pitanju oružanog nasilja, a takođe je svalio krivicu na proizvođače oružja i njihove lobije zbog kojih u Vašingtonu ne mogu da se usvoje stroži zakoni, prenosi Glas Amerike (VOA).

"Kada ćemo se za ime Božije suprotstaviti lobiju za oružje? Zašto treba da svedočimo ovakvim pokoljima, zašto i dalje dozvoljavamo da se ovo desi", upitao je Bajden.

"Ideja da 18-godišnjak može da uđe u prodavnicu oružja i kupi dve automatske puške je jednostavno pogrešna", rekao je predsednik.

Džozef Bajden, Džo Bajden
foto: Profimedia

Nakon obraćanja Bajdena, oglasila se i Bela kuća sa posebnom najavom

Pomoćnici Bele kuće su u ranoj fazi planiranja da predsednik Džo Bajden poseti Teksas nakon što je 19 dece i dvoje odraslih ubijeno u masovnoj pucnjavi u osnovnoj školi, kažu izvori upoznati sa planiranjem.

Detalji se još finalizuju i ostaje da se vidi kada će predsednik otići, a zvaničnici imaju na umu da ne žele da odvlače pažnju od tekućih napora da reaguju.

(Espreso / CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.