ZAPANJUJUĆA FOTOGRAFIJA OČARALA KORISNIKE MREŽA: NASA šokirala ljude širom sveta, ovo morate da VIDITE! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

ZAPANJUJUĆA FOTOGRAFIJA OČARALA KORISNIKE MREŽA: NASA šokirala ljude širom sveta, ovo morate da VIDITE! (FOTO)

Spokojna slika koja prikazuje fantastični pejzaž zaintrigirala je korisnike Instagrama

Objavljeno:

Ljubitelji astronomije često hrle na Nasine naloge na društvenim mrežama tražeći zapanjujuće fotografije, vizualizacije i zanimljive naučne činjenice.

Ovog puta NASA je ostavila ljude širom sveta zadivljene slikom maglinom Lagune. Spokojna slika koja prikazuje fantastični pejzaž zaintrigirala je korisnike Instagrama.

Na slici je prikazana masivna zvezda 200 puta svetlija od sunca. Iako zapanjujuća slika može izgledati kao spokojan kosmički pejzaž, zvezda je puna turbulentnih gasova, prema objavi svemirske agencije na Instagramu.

Masivna zvezda nazvana Heršel 36 je 32 puta veća od Sunca i njena temperatura je 40.000 stepeni Kelvina. Njegov prečnik je skoro devet puta veći od prečnika sunca. Milion godina stara zvezda emituje moćno ultraljubičasto zračenje i zvezdane vetrove nalik uraganima. Bujični zvezdani vetrovi koji se oslobađaju od zvezde odbacuju prašinu u čaršave nalik zavesama, prema veb stranici NASA.

Pre ovoga, video magline Majmunske glave koji je podelila NASA postao je viralan. Glava majmuna (poznata i kao NGC 2174) je region za formiranje zvezda. Svetle, novorođene zvezde u blizini centra magline osvetljavaju okolni gas energetskim zračenjem.

(Espreso/indianexpress.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.