"MISLIM DA JE MEDVED U DVORIŠTU": Divlja životinja prvo posetila srednju školu, pa se onda zaustavila OVDE! (VIDEO)
Medved, Foto: Printscreen/Youtube/FOX 13 News Utah

NEVEROVATNO

"MISLIM DA JE MEDVED U DVORIŠTU": Divlja životinja prvo posetila srednju školu, pa se onda zaustavila OVDE! (VIDEO)

Borci za prava životinja upozoravaju da će zbog suša medvedi sve češće dolaziti u gradove Amerike da potraže hranu

Objavljeno:

Ekipe Organizacije za zaštitu divljih životinja Odeljenja za divlje životinje Jute istakle su da je crni medved primećen u srednjoj školi „Morgan“. Portparolka te organizacije dodala je da se posle toga medved popeo na drvo koje se nalazi u stambenom bloku u blizini škole.

- Moj muž je pošao da odveze ćerku u školu pa da krene na posao, ali brzo se vratio kući i rekao mi: -Mislim da je medved u našem dvorištu - rekla je Makenzi Glover.

- Izašao sam ujutru iz kuće da odvedem ćerku u školu. Bilo je oko 7.30. Moja ćerka je otrčala do auta i čekala da otključam vrata, dok nas je medved uplašeno gledao s drveta - istakao je suprug.

Službenici Organizacije za zaštitu divljih životinja pozvali su lovca iz komšiluka da uz pomoć pasa zadrži medveda na drvetu.

- To je veliki medved, mužjak, star oko šest godina - naglasio je Mark Hadli iz Organizacije. Kada je medved uspavan, komšiluk je mogao da odahne.

Borci za prava životinja upozoravaju da će zbog suša medvedi sve češće dolaziti u gradove Amerike da potraže hranu.

Preporuka je da kada neko naiđe na medveda, treba da ostane miran i medved će otići, ne treba da beži ili da se pravi da je mrtav. Ne treba tražiti spas na drvetu jer se crni medvedi brže penju, a i brži su pa se ne sme bežati od njih.

Ako crni medved napadne, uvek treba uzvratiti. I ne odustajati! Od medveda se može uspešno braniti kamenjem, štapovima, rančevima, flašama za vodu, pa čak i rukama i nogama.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.