BAJDEN ĆE SE SASTATI SA KIM DŽONG UNOM? Ali pitanje je da li će se OVAJ USLOV ISPUNITI!
Džo Bajden, Foto: Printscreen/Index.hr

ponuda

BAJDEN ĆE SE SASTATI SA KIM DŽONG UNOM? Ali pitanje je da li će se OVAJ USLOV ISPUNITI!

I Yoon je ponudio pomoć Severnoj Koreji u borbi protiv epidemije, ali Pjongjang do sada nije odgovorio

Objavljeno:

Američki predsednik Joe Biden ponudio je vakcinu protiv koronavirusa Severnoj Koreji, ali nikakav odgovor nije primio, rekao je danas u Seulu nakon sastanka s južnokorejskim kolegom, s kojim je dogovorio vojne vežbe i obećao mu više oružja radi odvraćanja severnog suseda.

Američki predsednik izjavio je to na zajedničkoj konferenciji za medije s novim predsednikom Južne Koreje Yoon Suk-yeolom, nakon njihovog prvog summita u Seulu.

Biden: Moguć je sastanak s Kim Jong-unom

Kim Džong-un, Kim Jong Un
foto: Fonet/Reuters

Rekao je da bi se bio spreman sastati sa severnokorejskim vođom Kim Jong-unom ako pokaže da je zainteresovan za ozbiljne razgovore. Bilo kakav sastanak s Kimom moguć je samo ako je on iskren, rekao je Biden.

I Yoon je ponudio pomoć Severnoj Koreji u borbi protiv epidemije, ali Pjongjang do sada nije odgovorio.

Severna Koreja je peti dan zaredom obavestio više od 200.000 novih pacijenata sa simptomima groznice, ali zemlja nije dogurala daleko s vakcinama i modernim lečenjem pandemije.

SAD i Južna Koreja dogovorili veće vojne vežbe

Biden i Yoon dogovorili su se da će održati veće vojne vežbe i razmestiti više američkog oružja ako bude potrebno kako bi odvratili Severnu Koreju, u jačanju savezništva kako bi se uhvatili u koštac s novim regionalnim i globalnim izazovima.

Biden i Yoon Suk-yeol rekli su da se decenijama star savez njihovih zemalja treba razvijati ne samo kako bi se suočili s prijetnjama Severne Koreje nego i kako bi indopacifička regija ostala slobodna i otvorena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.