OGLASIO SE KOMANDANT PUKA AZOV: Otkrio kakva je situacija u MARIUPOLJU, dobili su VAŽNO NAREĐENJE! (VIDEO)
Denis Prokopenko, Foto: Printscreen/Twitter/@save_mrpl

SRCE UKRAJINE

OGLASIO SE KOMANDANT PUKA AZOV: Otkrio kakva je situacija u MARIUPOLJU, dobili su VAŽNO NAREĐENJE! (VIDEO)

Prokopenko je kazao da je još u toku proces izvlačenja tela onih koji su poginuli braneći Azovstalj i da se nada "da će u bliskoj budućnosti rođaci poginulih i država Ukrajina moći časno da sahrane svoje vojnike"

Objavljeno:

Komandant ukrajinskog bataljona Azov Denis Prokopenko, saopštio je danas u video obraćanju da su civili i teško ranjeni ukrajinski borci evakuisani iz čeličane Azovstalj u Mariupolju.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

Prokopenko je rekao da su dobili naređenje da prestanu da brane Marijupolj i da spašavaju živote boraca.

- Civili su evakuisani, a teško ranjenima je pružena neophodna pomoć, pa su i oni evakuisani, da bi kasnije bili razmenjeni i stigli na teritoriju koju kontroliše Ukrajina - izjavio je Prokopenko, prenosi Rojters.

Prokopenko je kazao da je još u toku proces izvlačenja tela onih koji su poginuli braneći Azovstalj i da se nada "da će u bliskoj budućnosti rođaci poginulih i država Ukrajina moći časno da sahrane svoje vojnike", navela je agencija Rojters.

- Stalno smo naglašavali da su za nas najvažniji civili, ranjeni i mrtvi - naveo je Prokopenko na video snimku koji je puk "Azov" podelio na servisu za razmenu poruka Telegram, prenosi britanska agencija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.