NA ŠRI LANCI VELIKA NESTAŠICA GORIVA: Zemlju trese najgora EKONOMSKA KRIZA, vlada u očaju preduzela OVE MERE!
Šri Lanka, Foto: Profimedia

EKONOMSKA KRIZA

NA ŠRI LANCI VELIKA NESTAŠICA GORIVA: Zemlju trese najgora EKONOMSKA KRIZA, vlada u očaju preduzela OVE MERE!

Ekonomija ove ostrvske države teško je pogođena pandemijom korona virusa, rastućim cenama energije i populističkim potezima smanjenja poreza

Objavljeno:

Vlasti Šri Lanke zatvorile su danas škole i zamolile državne činovnike da ne dolaze na posao, u očajničkom pokušaju da se spreme za veliku nestašicu goriva koja se očekuje da će potrajati, usled najgore ekonomske krize u zemlji u prethodnih nekoliko decenija, javlja AP.

Ministarstvo javne uprave zamolilo je državne činovnike, izuzev onih koji rade na održavanju osnovnih servisa, da ne dolaze danas na posao, „uzimajući u obzir nedostatak goriva i stanje u saobraćaju širom zemlje“.

Podsetimo, Ranil Vikremesinge je u televizijskom obraćanju poručio da je zemlji hitno potrebno 75 miliona dolara u stranoj valuti u narednim danima kako bi platila osnovni uvoz.

Rekao je da će centralna banka morati da štampa novac za isplatu vladinih plata i drugih obaveza, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Vikremesinge je istakao i da bi državna kompanija Šri Lankan Erlajns (Sri Lankan Airlines) mogla biti privatizovana.

1 / 6 Foto: Profimedia

Ekonomija ove ostrvske države teško je pogođena pandemijom korona virusa, rastućim cenama energije i populističkim potezima smanjenja poreza.

Nestašica deviza i rastuća inflacija doveli su do ozbiljne nestašice lekova, goriva i drugih osnovnih potrepština.

U glavnom gradu Kolombu, najpopularnije prevozno sredstvo u gradu auto rikše (tuk-tuk) i druga vozila čekaju u redovima na benzinskim pumpama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.