KINESKA EKONOMIJA: Si Đinping ponovo istakao odlučnost daljeg otvaranja
Si Đinping, Foto: Kineski radio Internacional

70. GODIŠNJICA KINESKOG SAVETA ZA UNAPREĐENJE MEĐUNARODNE TRGOVINE

KINESKA EKONOMIJA: Si Đinping ponovo istakao odlučnost daljeg otvaranja

Od osnivanja 1952. godine, CCPIT je igrao važnu ulogu u pojačanju interesnih odnosa između kineskih i stranih preduzeća, promovisanju međunarodne ekonomske i trgovinske razmene, kao i unapređenju razvoja odnosa, rekao je Si

Objavljeno:

Kineski predsednik Si Đinping juče je ponovo istakao odlučnost otvaranja po visokom standardu neće promeniti i da će se vrata Kine otvoriti još šire prema svetu.

Si je to rekao na konferenciji povodom 70. godišnjice Kineskog saveta za Unapređenje međunarodne trgovine (CCPIT) i Globalnom samitu za promociju trgovine i investicija, održane putem video-linka, prenosi Kineski radio Internacional.

Od osnivanja 1952. godine, CCPIT je igrao važnu ulogu u pojačanju interesnih odnosa između kineskih i stranih preduzeća, promovisanju međunarodne ekonomske i trgovinske razmene, kao i unapređenju razvoja odnosa, rekao je Si.

CCPIT je oličenje kineskih napora u otvaranju i važan svedok o tome kako preduzeća iz različitih zemalja mogu da učestvuju u razvojnim prilikama i saradnji, dodao je Si.

Povodom pada globalne ekonomije, ceo sveta ulazi u novi period nestabilnosti i transformacije, a Si je izneo nekoliko predloga.

-Neophodni su zajednički napori u borbi protiv pandemije kovida-19, rekao je Si.

'-Važno je staviti ljude i njihove živote na prvo mesto, aktivno učestvovati u međunarodnoj saradnji na istraživanju i razvoju vakcina, proizvodnji i distribuciji, i pojačati globalno upravljanje javnim zdravljem, dodao je.

Povodom ponovnog osnaživanja trgovine i investicija, on je naglasio podršku multilateralnom trgovinskom režimu na osnovu STO-a, kako bi se obezbedila sigurnost i stabilnost globalnih industrijskih i lanaca snabdevanja.

Si je takođe istakao napore na inovaciji u pokretanju razvoja, pozivajući na otvoreno, pravično i nediskriminatorsko okruženje za naučni i tehnološki razvoj.

Što se tiče poboljšanja globalnog upravljanja, on je rekao da se istinski multilateralizam mora podržati.

(Espreso/Kineski radio Internacional)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.