ILON MASK I IZBORI 2024. GODINE: Opleo po KANDIDATIMA dajući JASNU poruku, zna se njegov STAV!
Ilon Mask, Foto: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE / POOL

IZBORI

ILON MASK I IZBORI 2024. GODINE: Opleo po KANDIDATIMA dajući JASNU poruku, zna se njegov STAV!

Kritikujući i Trampa i Bajdena istog dana, Mask jasno stavlja do znanja da ne favorizuje ni jednu ni drugu za izbore 2024. godine

Objavljeno:

Pošto je Ilon Mask 14. aprila objavio ponudu od 54,20 dolara po akciji, ili 44 milijarde dolara, za kupovinu društvene mreže Tviter, postao je meta napada većeg dela Demokratske stranke.

Razlog za ovaj bes je jasan. Milijarder, koji Tviter opisuje kao de fakto gradski trg našeg vremena, kaže da će platforma biti otvorena za sve sve dok komentari ne krše zakon zemlje u kojoj su dati. Sve dok korisnici ostaju u skladu sa zakonom, tvrdi on, nema razloga da ih isključujemo.

Ovaj princip, koji bi trebalo da garantuje principe slobode govora, pozdravili su mnogi u Republikanskoj stranci, koji veruju da ih je Tviterova politika moderiranja sadržaja nepravedno sankcionisala.

Oni posebno navode zabranu grupe za mikroblogove bivšem predsedniku Donaldu Trampu, koji je skinut sa mreže nakon pobune 6. januara 2021. na Kapitolu.

Mask, izvršni direktor kompanije Tesla za električna vozila, rekao je da će, kada zatvori akviziciju Tvitera, ukinuti zabranu Trampu.

Ali za demokrate, Maskov Tviter u ovom obliku otvoriće salvu mržnje, maltretiranja i dezinformacija. Čak je i Bil Gejts, suosnivač softverskog giganta Majkrosofta, izrazio zabrinutost, rekavši da se plaši da bi Mask mogao da pogorša stvari.

1 / 6 Foto: Profimedia

„On bi zapravo mogao da pogorša situaciju“, rekao je Gejts u nedavnom intervjuu. „To nije njegov rekord. Mislim, njegov rekord sa Teslom i SpaceKs-om je prilično neverovatan u tome da sastavi sjajan tim inženjera i ... uzme ljude koji su radili u tim oblastima na manje hrabar način, i zaista pokaže ih gore.

„Sumnjam da će se to dogoditi ovog puta, ali treba da imamo otvoren um i nikada ne potcenjujemo Ilona.

Sa svoje strane, Tramp je rekao da ostaje na alternativnoj društvenoj mreži koju je stvorio, Truth Social.

Mask želi kandidata koji manje deli Iako su i mnogi kritičari i pristalice Trampa možda mislili da bi Maskova odluka mogla da znači da bi Musk mogao da bude garancija za buduće ambicije bivšeg republikanskog predsednika, možda su bili ispred sebe.

Predvidljivo nepredvidivi tehnološki tajkun upravo je zadao udarac Trampu. U tekstu na Tviteru Mask je ponovio da bi Trampu trebalo dozvoliti da se vrati na Tviter. Ali Mask je takođe rekao da više voli kandidata sa manje podela za 2024.

Donald Tramp
Donald Trampfoto: Profimedia

„Iako mislim da bi kandidat sa manje podela bio bolji 2024. godine, i dalje mislim da bi Trampa trebalo vratiti na Tviter“, napisao je milijarder 12. maja svojim skoro 93 miliona pratilaca.

Nema miljenika Pozivajući na kandidata manjeg podela od Trampa, Musk ne favorizuje predsednika Džoa Bajdena. Iako je pohvalio napore Bajdenove administracije da se suprotstavi ruskoj invaziji na Ukrajinu, Mask je takođe kritikovao Bajdena.

„Bajdenova greška je što misli da je izabran da transformiše zemlju“, rekao je Mask svojim milionima obožavalaca. "Ali zapravo su svi želeli manje drame."

Kritikujući i Trampa i Bajdena istog dana, Mask jasno stavlja do znanja da ne favorizuje ni jednu ni drugu za izbore 2024. godine.

1 / 8 Foto: Profimedia

Pomoćnik kreatora dodžkiona, Muskove omiljene kriptovalute, rekao je na Tviteru da 300 miliona Amerikanaca traži "kandidate koji nisu super strašni". Mask je odgovorio, ukazujući da su dvojica muškaraca prestari da bi bili na predsedničkim mestima.

„Samo bih želeo nekoliko opcija za kandidate koje nisu super strašne, to je previše za tražiti. Ima 300 miliona Amerikanaca pobogu“, prokomentarisao je Bili Markus.

Bonus video:

39:55

USIJANJE 13.05.2022.

(Espreso/The Street)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.