NEVEROVATNO HEROJSTVO "SUPERMENA": Bivši vojnik spasio DEVOJČICU (7) od sigurne SMRTI, visila sa 8 SPRATA! (VIDEO)
Spašavanje, Foto: Printscreen/Twitter/@BrayanFich

SUPERMEN?

NEVEROVATNO HEROJSTVO "SUPERMENA": Bivši vojnik spasio DEVOJČICU (7) od sigurne SMRTI, visila sa 8 SPRATA! (VIDEO)

Prema njegovim rečima, sve se dešavalo ujutru oko 10 sati, kada je krenuo na posao

Objavljeno:

Herojstvo 37-godišnjeg Sabita Šontakbajeva proširilo se na društvenim mrežama, gde je ovaj kazahstanac dobio nadimak "Supermen". Naime, on je bez ikakvih pomoćnih sredstava izašao kroz prozor koji se otvarao na kant prema spolja, i spasao sigurnog pada i smrti devojčicu staru sedam godina.

Snimak od koga se znoje dlanovi i podilazi jeza, nastao je u glavnom gradu Kazahstana, Nur Sultanu. Naime, u snimku koji traje oko jednog minuta, vidi se devojčica stara tri godine koja visi sa osmog sprata, držeći se rukicama za okvir otvorenog prozora. Videvši šta se dešava, Sabit nije razmišljao šta mu je činiti, već je momentalno krenuo u akciju spasavanja, koja uopšte nije bila laka.

Dok je nekoliko muškaraca podupiralo prozor, Sabit je izašao kroz njega, držeći se jednom rukom za gornji okvir, dok se nogama oslanjao samo na milimetarske ivice spoljnog okna. U jednom trenutku, on je zgrabio devojčicu za nogu i povukao je ka sebi, dočekavši je na koleno, i drugu ruku sa kojom se čvrsto držao za prozor, dok je drugom obuhvatio prestravljeno dete oko struka. Akcija spašavanja je na sreću roditelja okupljenih, Sabita, ali i svih onih koji su posmatrali sve, uspešno okončana.

U razgovoru za kazahstanske medije "Supermen" iz Kazahstana, otkrio je da u glavnom gradu ove države boravi tek dve nedelje, da radi kao građevinac, kao i da živi nekoliko zgrada pored, na osmom spratu.

Prema njegovim rečima, sve se dešavalo ujutru oko 10 sati, kada je krenuo na posao.

"Videlo sam dete kako visi gore. Mislio sam samo da ga spasim. Odmah sam se popeo na sedmi sprat, izašao kroz prozor i uhvatio dete. Dete sam ostavio kod komšinice na sedmom spratu i požurio da stignem na posao“, rekao je on.

Za paniku i strah, nije bilo vremena, najvažnije je bilo da se spasi dete.

"Mislio sam da visi oko 10-15 minuta. rekao je spasilac.

„Četvoro dece ostalo u Kizilordi“

Sabit je ranije radio u vojsci po ugovoru. Radio je i u železničkoj industriji. Sada traži posao u Nur-Sultanu.

„Radio sam pri vojsci . 2017-2019. radio sam u Kizilordi po ugovoru u graničnim trupama. Pre toga sam bio predradnik u depou automobila. Došao sam u prestonicu u potrazi za poslom na građevini. da izdržavam svoju decu“, rekao je Šontakbajev za Sputnjik Kazahstan.

Naime, Sabit ima četvoro dece i sva deca žive sa majkom u Kizilordi, dok on u Nur Sultanu zarađuje za život.

"Ovde sam 15-ak dana. Sada radim u građevinarstvu. Nemam stalan posao", rekao je Sabit.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.