"I DA SAM ZNAO DA JE SRPKINJA, OPET BIH TO URADIO": Mladić sa Kosova spasao život Ivani na USKRS usred Ženeve!
Ilustracija, Foto: Profimedia

tragedija!

"I DA SAM ZNAO DA JE SRPKINJA, OPET BIH TO URADIO": Mladić sa Kosova spasao život Ivani na USKRS usred Ženeve!

Dokaz da je sve ovo uradio spontano jeste činjenica da Madžid ne samo da je ugrozio svoje zdravlje, nego je rizikkovao da ga uhvater bez dokumenata u tuđoj zemlji

Objavljeno:

Srpkinja Ivana, koja živi u Ženevi, nije stradala u stravičnom požaru zahvaljujući jednom mladiću sa Kosova, koji je uleteo u njen stan da je spase.

- Bila sam mrtva i ponovo sam oživela - priča Ivana kako je sve izgledalo te noći 24. aprila.

Ova 60-godišnjakinja je spavala kada se, iz nepoznatog razloga, zapalio dušek na kom je ležala.

Ivana verovatno ne bi izvukla živu glavu da nije bilo Madžida, koji je slučajno prolazio ulicom, uleteo u njen stan i izbavio je.

- Neko je stajao na terasi i vikao, video sam da dim izlazi iz stana ispod. Uspeo sam nekako da podignem roletnu i da uđem. Toliko je dima bilo unutra da ništa nisam mogao da vidim. Izašao sam da bih udahnuo, a onda sam je ugledao. Uspeo sam Ivanu da dovučem do prozora, ali ne i da je izvučem napolje - priča Madžid kako je izgledala akcija spasavanja.

Kako kaže, komšija mu je bacio mokar peškir, a potom je on krenuo dalje da pretražuje stan misleći da je još neko unutra. Srećom, to nije bio slučaj. Ubrzo su stigli i vatrogasci.

I Ivana i Madžid su završili u bolnici. Mladića su lekari pustili kući posle 24 sata, dok je Ivana u bolnici provela nekoliko dana. Kaže da je zahvalna mladiću koji ju je spasao.

1 / 10 Foto: Profimedia

- Uleteo je u vatru dok bi drugi gledali samo sebe - priča Ivana sa osmehom o Kosovaru koji ju je na Uskrs, a usred Ramazana spasao sigurne smrti.

Madžid, koji ima svega 26 godina, kaže da nije ni znao da je Ivana Srpkinja kada je uleteo u stan da je spasava.

- I da sam znao, to ništa ne bi promenilo. Niisam razmišljao... Nekom je trebalo spasiti život, bilo to Srbin ili Albanac, uopšte to nije važno - kaže ovaj mladić.

Dokaz da je sve ovo uradio spontano jeste činjenica da Madžid ne samo da je ugrozio svoje zdravlje, nego je rizikkovao da ga uhvater bez dokumenata u tuđoj zemlji. Sad se samo nada da mu njegovo dobro delo neće doneti nevolje.

Bonus video:

54:52

REDAKCIJA 11.05.2022. 2.DEO

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.