ŠPANSKA PRESTONICA UVELA OPAKU ZABRANU NA SVIM PLAŽAMA! I ostatak zemlje može da krene tim putem
Plaža, Foto: Profimedia

zabrana

ŠPANSKA PRESTONICA UVELA OPAKU ZABRANU NA SVIM PLAŽAMA! I ostatak zemlje može da krene tim putem

Barselona će postati prvi veliki grad u Španiji koji će zabraniti pušenje na plažama

Objavljeno:

Zabrana pušenja na svim plažama Barselone ima za cilj da utiče pozitivno na zaštitu životne sredine i obezbedi pravo građanima da uživaju u čistom, nezagađenom prostoru, bez duvanskog dima i opušaka od cigareta.

Trenutno, radnici gradskih službi mole posetioce plaža da se uzdrže od pušenja cigareta. Ali za samo nekoliko meseci će za tako nešto biti kažnjavani novčano. Predviđena je kazna u iznosu od 30 evra.

- Mislim da je pošteno održavati plaže čistima. Najpre zbog životne sredine, mada će biti teško izvršiti kontrolu svakog posetioca – rekla je Antonela Beloti, italijanska turistkinja, koja je iznela i predlog da ipak ostane određni prostor i za pušače, uz adekvatno uređenje, u vidu pepeljara.

Prema tvrdnjama nadležnih, prošlogodišnji pilot-projekat značajno je uticao na smanjenje broja pušača na plažama i opušaka u pesku. Navedeno je da oko pet milijardi opušaka svake godine ostane iza pušača na plažama širom sveta. Svi oni vremenom završe u moru, a decenije su potrebne za njihovu razgradnju.

1 / 6 Foto: Profimedia

Barselona će postati prvi veliki grad u Španiji koji će zabraniti pušenje na plažama. Do sada je na 115 plaža u zemlji, od njih 3.514 zabranjeno pušenje. Ali sve to bi uskoro moglo da se promeni, budući da se trenutno raspravlja o zakonu širom zemlje, po kome bi sve španske plaže mogle da budu pretvorene u zone na kojima je zabranjeno pušenje.

Bonus video:

04:57

PUTINOV GOVOR KRIJE TAJNE! Pavić: Moskva se sprema na tihu ofanzivu POSLE OVE IZJAVE PROPAGADNI RAT VIŠE NEĆE BITI ISTI

(Espreso/Ona)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.