OGLASILA SE PSAKI POVODOM PUTINOVOG GOVORA: "Revizionistička istorija koja je poprimila oblik dezinformacija“
Foto: Profimedia

važno

OGLASILA SE PSAKI POVODOM PUTINOVOG GOVORA: "Revizionistička istorija koja je poprimila oblik dezinformacija“

Rusija se preventivno oduprla agresiji, to je bila jedina ispravna odluka, izjavio je ranije danas ruski predsednik Vladimir Putin

Objavljeno: 23:26h

Bela kuća je ocenila dnašnji govor ruskog predsednika Vladimira Putina na paradi povodom Dan pobede kao reviziju istorije i navela da je njegova sugestija da je zapadna agresija dovela do rata u Ukrajini „očigledno apsurdna“.

1 / 4 Foto: Profimedia

Obraćajući se novinarima, sekretarka za štampu Bele kuće Dženifer Psaki rekla je da je Putinov govor „revizionistička istorija koja je poprimila oblik dezinformacija“, preneo je Rojters.

Rusija se preventivno oduprla agresiji, to je bila jedina ispravna odluka, izjavio je ranije danas ruski predsednik Vladimir Putin.

On je, u obraćanju na Paradi pobede na Crvenom trgu u Moskvi, rekao da je NATO proširivao vojnu infrastrukturu, da su počele da rade stotine stranih savetnika, da je redovo isporučivano najsavremenije naoružanje iz zemalja NATO.

„Opasnost je svakim danom bila sve veća. Rusija se preventivno oduprla agresiji – to je bila iznuđena, pravovremena i jedina ispravna odluka suverene, jake i nezavisne zemlje“, rekao je Putin.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.