PREMIJER ŠRI LANKE PODNEO OSTAVKU U JEKU NAJGORE KRIZE U ZEMLJI!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ODLAZAK SA POLITIČKE SCENE

PREMIJER ŠRI LANKE PODNEO OSTAVKU U JEKU NAJGORE KRIZE U ZEMLJI!

Pristalice vladajuće stranke Šri Lanke okupile su se danas u glavnom gradu Kolombu, gde su napali antivladine demonstrante i sukobili se sa policijom koja je upotrebila suzavac i vodene topove da ih rastera

Objavljeno:

Premijer Šri Lanke Mahinda Radžapaksa podneo je danas ostavku nakon višenedeljnih protesta u kojima se zahteva odlazak s političke scene i njega i njegovog brata zbog najgore ekonomske krize u kojoj se našla zemlja.

Pomoćnik premijera potvrdio je da je Radžapaksa podneo ostavku predsedniku države, ali iz kabineta predsednika za sada nije bilo zvanične potvrde.

Protesti protiv vlade predsednika Gotabaje Radžapakse besne već nedeljama u jeku najgore finansijske krize u toj zemlji od sticanja nezavisnosti, a hiljade ljudi zahtevaju da Radžapaksa i njegova uticajna porodica podnesu ostavke zbog lošeg upravljanja ekonomijom, prenosi Rojters.

Sukobi u Kolombu

Pristalice vladajuće stranke Šri Lanke okupile su se danas u glavnom gradu Kolombu, gde su napali antivladine demonstrante i sukobili se sa policijom koja je upotrebila suzavac i vodene topove da ih rastera.

1 / 6 Foto: Profimedia

U ponedeljak su se stotine pristalica vladajuće stranke okupile ispred zvanične rezidencije premijera Radžapakse, predsednikovog starijeg brata, pre nego što su se zaputili do mesta antivladinih protesta ispred predsedničke rezidencije.

Bonus video:

04:47

3 NAŠA ČOVEKA SU U BRAZILU SRUŠILA ŠARIĆEV KLAN! Otkriveni dosad NEPOZNATI DETALJI hapšenja najvećeg SRPSKOG NARKO BOSA

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.