ZELENSKI URUČIO ORDEN PSU: Patron je postao nacionalni SIMBOL OTPORA protiv RUSIJE, a evo i zbog čega! (VIDEO)
Svečanosti u Kijevu, Foto: Printscreen/Twitter/@bopanc

ŠTA MISLITE O OVOME?

ZELENSKI URUČIO ORDEN PSU: Patron je postao nacionalni SIMBOL OTPORA protiv RUSIJE, a evo i zbog čega! (VIDEO)

Ova životinja je dobila orden za svoje zasluge u zemlji

Objavljeno: 14:40h

Patronu, dvoipogodišnjem psu Džek Rasel terijeru, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je uručio nagradu na svečanosti u Kijevu.

Terijer čije ime na ukrajinskom znači "municija", nanjušio je ruske mine i eksploziv u severoistočnom gradu Černigovu i postao je maskota Državne službe za vanredne situacije, prenosi Gardijan.

On je postao nacionalni simbol otpora Ukrajine protiv Rusije i redovno se pojavljuje u video snimcima na zvaničnim ukrajinskim kanalima na društvenim mrežama.

Pas koji je obučen da traži mine, zaslužan je za otkrivanje više od 200 eksploziva od početka rata u Ukrajini.

Ova životinja je dobila orden za svoje zasluge u zemlji.

Zelenski je uručio nagradu Patronu i njegovom vlasniku Mihailu Ilijevu na konferenciji za novinare zajedno sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom koji je u nedelju bio u poseti Kijevu.

Dok je Patronu uručena nagrada, Trudo se potapšao po džepu kao da traži poslastice za pse. Zelenski je opisao psa kao "divnog malog sapera" odnosno vojnog inženjera.

"Danas želim da nagradim one ukrajinske heroje koji već čiste našu zemlju od mina. I zajedno sa našim herojima, tu je i divni mali saper - Patron - koji pomaže ne samo u neutralisanju eksploziva već i uči našu decu neophodnim bezbednosnim pravilima u oblastima gde postoji opasnost od mina", naveo je Zelenski nakon ceremonije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.