UPRAVO SAOPŠTENO! UMRLA JE VELIKA GLUMAČKA LEGENDA, TUGA!
Glumac nas napustio danas, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/UKTV

TRAGEDIJA

UPRAVO SAOPŠTENO! UMRLA JE VELIKA GLUMAČKA LEGENDA, TUGA!

Ostavio je veliki trag u dugogodišnjoj karijeri

Objavljeno: 18:14h

Najpoznatiji je po svojim snažnim vodećim ulogama u televizijskim serijama, uključujući The Sweeney , Minder i New Tricks , pevajući temu poslednje dve.

Dennis Waterman, engleski glumac i pevač umro je danas u 74 godini života.

Watermanova glumačka karijera proteže se 60 godina, počevši od uloga iz detinjstva na filmu i u pozorištu, te odraslih uloga na filmu, televiziji i West End teatru. Značajan je po nizu uloga koje je igrao, uključujući dramu ( Up the Junction ), horor ( Scars of Dracula ), avanturu ( Colditz ), komediju ( Fair Exchange ), komediju-dramu ( Minder ), mjuzikl ( Windy City ) i sportske ( Svjetsko prvenstvo: Kapetanova priča ), kao i policijske TV serije kao što je Sweeney . Pojavio se u 29 filmova, posljednji 2020.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/UKTV

Waterman je rođen kao najmlađe od devetero dece Rose Juliana (rođene Saunders) i Harry Frank Waterman u Claphamu ,London . Porodica, koja je uključivala braću i sestre Kena, Petera, Stelu, Normu i Mirnu, živela je u ulici Elms Road 2, Clapham Common South Side. Harry Waterman je bio sakupljač karata za British Railways . Dvije starije sestre, Joy i Vera, već su otišle od kuće u vrijeme kada se Dennis rodio, a drugi brat, Allen, je umro kao malo dete.

Boks je bio veliki deo Watermanovog detinjstva. Njegov otac je bio amaterski bokser i napravio je sve svoje sinove u boksu. Njegov stariji brat Ken je prvi put uzeo Dennisa u boks kada je imao tri godine, a kada je imao deset, Dennis se pridružio bokserskom klubu Caius. Drugi stariji brat, Peter , bio je bokserski šampion u velter kategoriji.

Waterman se školovao u osnovnoj školi Granard , državnoj osnovnoj školi na imanju Ashburton u Putneyju u jugozapadnom Londonu , nakon čega sledi Corona Stage School , nezavisna škola u Ravenscourt Parku u Hammersmithu u zapadnom Londonu .

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.