CRNI BILANS EKSPLOZIJE U HAVANI PONOVO PORASTAO: Među žrtvama 4 dece i TRUDNICA!
Eksplozija u hotelu u Havani, Foto: Profimedia

tuga do neba

CRNI BILANS EKSPLOZIJE U HAVANI PONOVO PORASTAO: Među žrtvama 4 dece i TRUDNICA!

Eksplozija se dogodila u petak, u blizini škole sa više od 300 učenika, saopštile su zdravstvene vlasti, a najmanje 15 dece je povređeno

Objavljeno:

Najmanje 26 osoba poginulo je u snažnoj eksploziji u hotelu Saratoga u centru Havane, a povređeno je više od 70 ljudi, javio je danas AP, a prenosi Tanjug.

Kubanski zvaničnici saopštili su da prvi rezultati istrage pokazuju da je uzrok eksplozije curenje gasa, dodaje Rojters.

Među poginulima ima četvoro dece i jedna trudnica.

- Sve ukazuje da je eksplozija bila nesrećan slučaj - saopštio je predsednik Kube Migel Dijas-Kanel u televizijskom obraćanju sa lica mesta.

Dijas-Kanel je izjavio za Rojters da eksploziju nije izazvala bomba i da nema pokazatelja da je reč o terorističkom napadu, a nakon povratka sa mesta eksplozije i kratke posete dvema bolnicama u kojima se leče povređeni, incident je nazvao "nesrećom za žaljenje".

1 / 5 Foto: Printscreen/Tvitter/@PepeMile1

Eksplozija se dogodila u petak, u blizini škole sa više od 300 učenika, saopštile su zdravstvene vlasti, a najmanje 15 dece je povređeno, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Kubanski ministar turizma Huan Karlos Garsija saopštio je da u eksploziji, prema prvim izveštajima, nema poginulih niti povređenih stranih državljana.

Hotel je, inače, bio zatvoren i samo su radnici koji su radili na njegovoj obnovi bili unutra u vreme eksplozije, izjavio je Roberto Enrike Kalsadilja, predstavnik vojne kompanije koja upravlja mnogim hotelima u zemlji, navodi britanska agencija.

U intervjuu za državnu televiziju, Kalsadilja je rekao da je hotel sa 96 soba trebalo da bude ponovo otvoren u narednih nekoliko dana i da su radnici obavljali poslednje pripreme.

On je, takođe, rekao da je uzrok eksplozije curenje gasa.

Bonus video:

00:20

Eksplozija u stanu u Mirijevu

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.