JEDRILICA SA 108 MIGRANATA NASUKALA SE NA ITALIJANSKU OBALU: Ima i mrtvih
Migranti, Foto: Profimedia

italijanska straža

JEDRILICA SA 108 MIGRANATA NASUKALA SE NA ITALIJANSKU OBALU: Ima i mrtvih

Ukupno 108 migranata bilo je na jedrilici koja se nasukala i prevrnula na peskovitoj obali pored mola blizu Siderna na zapadnoj obali Kalabrije

Objavljeno:

Italijanska obalska straža danas je spasla više od 100 migranata i izvukla dva tela kada se jedrilica nasukala u južnoj Italiji.

Ukupno 108 migranata bilo je na jedrilici koja se nasukala i prevrnula na peskovitoj obali pored mola blizu Siderna na zapadnoj obali Kalabrije, navela je obalska straža.

1 / 4 Foto: Ilustracija, EPA-EFE/Fehim Demir

Jedrilice i jahte obično prevoze mnogo manje migranata nego nebezbedni ribarski čamci koje koriste krijumčari i koji obično pokušaju da plove od Libije do Sicilije u Italiji. Jedrilice tako ne budu primećene jer izgledaju kao da su turistički brodobi pošto idu ka udaljenim delovima duge italijanske kalabrijske obale.

Helikopteri policije i italijanske obalske straže ispitivali su vode blizu mora da vide da li ima još preživelih ili žrtava, ali kako navode zvaničnici izgleda da se niko ne vodi kao nestao.

Italijanska državna televizija navela je da je većina migranata iz Avganistana.

Bonus video:

02:08

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su 110 ilegalnih migranata, koji su sprovedeni u Prihvatni centar Preševo

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.