TRAŽE REFERENDUM O EMBARGU NA RUSKU NAFTU!
Nafta, Foto: Profimedia

AUSTRIJA

TRAŽE REFERENDUM O EMBARGU NA RUSKU NAFTU!

Usled očekivanih posledica, kao što je masivno poskupljenje i dalji rast inflacije, Kikl je zatražio obaveznu raspravu u parlamentu, kao i izjašnjavanje građana

Objavljeno:

Slobodarska partija Austrije (FPO), pošto je Beč najavio da će podržati embargo EU na uvoz ruske nafte, zatražila je izjašnjavanje Austrijanaca u vezi te mere.

Lider FPO Herbert Kikl istakao je da vlada Austrije merama embarga protiv Rusije, u kojima učestvuje, bez da razmišlja o sopstvenom stanovništvu, vodi kurs uništavanja sopstvene privrede. Usled očekivanih posledica, kao što je masivno poskupljenje i dalji rast inflacije, Kikl je zatražio obaveznu raspravu u parlamentu, kao i izjašnjavanje građana.

"Sankcije protiv Rusije su sankcije protiv sopstvenog stanovništva.Građani plaćaju cenu politike sankcija i zato imaju pravo da o tim merama odlučuju da li ih podržavaju ili ne", objasnio je Kikl na svom tviter profilu.

Prema njegovim rečima ne može se dopustiti da "najgora vlada u posleratnoj Austriji, sama donosi takve odluke.

Prethodno je ministarka energetike Austrije Leonore Gevesler najavila da će Austrija podržati od EU planirani embargo na rusku naftu.

1 / 6 Foto: Printscreen/RTS

"Austrija je spremna da podrži embargo na naftu ako Evropska komisija i članice donesu takvu odluku", istakla je ona.

Od marta, inače, Austrija ne prerađuje više naftu iz Rusije.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.