AMERIKA PRUŽALA OBAVEŠTAJNE PODATKE UKRAJINI?
Ukrajina, Foto: Profimedia

RATNO STANJE

AMERIKA PRUŽALA OBAVEŠTAJNE PODATKE UKRAJINI?

Pomoć za ciljanje deo je poverljivih napora Bajdenove administracije da Ukrajini pruži obaveštajne podatke na bojnom polju u realnom vremenu

Objavljeno:

Sjedinjene Države su pružile obaveštajne podatke koji su pomogli ukrajinskim snagama da ubiju mnoge ruske generale koji su poginuli u ratu u Ukrajini, objavio je Njujork tajms, pozivajući se na visoke američke zvaničnike, a prenosi Gardijan.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Pomoć za ciljanje deo je poverljivih napora Bajdenove administracije da Ukrajini pruži obaveštajne podatke na bojnom polju u realnom vremenu, navodi list.

1 / 6 Foto: Profimedia

Vašington je, kako se izveštava, Ukrajini dostavio detalje o očekivanim kretanjima ruskih trupa i lokaciji i druge detalje o ruskom mobilnom vojnom štabu, a Ukrajina je kombinovala tu pomoć sa sopstvenim obaveštajnim podacima za izvođenje artiljerijskih udara i drugih napada u kojima su ubijeni ruski oficiri.

Obaveštajni podaci takođe uključuju očekivane pokrete ruskih trupa sakupljene iz nedavnih američkih procena tajnog plana borbe Moskve za borbe u regionu Donbas na istoku Ukrajine, rekli su zvaničnici. Ukrajinski zvaničnici rekli su da su ubili oko 12 ruskih generala na bojnom polju, navodi Njujork tajms. Zvaničnici su odbili da preciziraju koliko je generala ubijeno kao rezultat američke pomoći, dodaje list.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.