ZLOGLASNI PLAĆENICI VAGNER GRUPE PRVI PUT SNIMLJENI U AKCIJI: Idu od kuće do kuće, sve oko njih je UNIŠTENO (VIDEO)
Ukrajina, Foto: Printscreen

JEZIV PRIZOR

ZLOGLASNI PLAĆENICI VAGNER GRUPE PRVI PUT SNIMLJENI U AKCIJI: Idu od kuće do kuće, sve oko njih je UNIŠTENO (VIDEO)

Plaćenici Vagnerove grupe odgovorni su za zločine u sukobima od Južne Amerike do Bliskog istoka

Objavljeno: 14:06h

Plaćenici Vagner grupe navodno su prvi put snimljeni kako se bore u Ukrajini dok ruski vojnici idu od kuće do kuće u krvavoj borbi za kontrolu nad Donbasom.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Snimci dronom iz grada Popansa na istoku Ukrajine pokazuju kako ruski odred učestvuje u intenzivnim uličnim borbama sa ukrajinskim braniocima i provaljuje u njihove kuće i baca granate pre nego što ih je prisilio da se predaju.

Vojnici su plaćenici iz grupe Vagner, za koje se veruje da su odgovorni za niz zločina u sukobima od Južne Amerike do Bliskog istoka.

Snimka se pojavila kada su britanske obavještajne službe danas objavile da se ruske snage 'bore s probijanjem obrane i jačanjem zamaha' u borbi za Donbas, čiji se ishod smatra ključnim za celokupni rat.

Britansko ministarstvo odbrane saopštilo je da su, uprkos ovim neuspesima, ruski komandanti izgledali spremni da pokušaju da zauzmu gradove Severodonjeck i Kramatorsk, severno i zapadno od Popansa, koristeći snage nagomilane u toj oblasti.

„Okupacija ovih lokacija bi ojačala rusku vojnu kontrolu nad severoistočnim Donbasom i obezbedila polaznu tačku za njihove napore da odseku ukrajinske snage u regionu“, saopštilo je jutros britansko ministarstvo odbrane.

Video Vagnerovih plaćenika prvi put se pojavio na Telegram kanalu 'pukovnika Kasada', proruskog blogera Borisa Rožina, koji živi na Krimu i redovno objavljuje snimke.

Snimak je pregledao Rob Li, ugledni analitičar sa Odeljenja za ratne studije Kraljevskog koledža, koji je potvrdio Rozinovu tvrdnju da su trupe bile iz Vagnera.

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.