IZRAEL OTVORIO PRVU PODZEMNU BANKU KRVI OTPORNU NA RAKETE! Evo koliko su koštali troškovi izgradnje (FOTO)
Banka, Foto: Printscreen/Twitter/ Magen David Adom

izrael

IZRAEL OTVORIO PRVU PODZEMNU BANKU KRVI OTPORNU NA RAKETE! Evo koliko su koštali troškovi izgradnje (FOTO)

Nacionalna banka krvi izgrađena je da „zaštiti strateški važne izraelske rezerve krvi od raketnih, hemijskih i bioloških napada, kao i zemljotresa"

Objavljeno:

Izrael je u utorak otvorio prvu podzemnu banku krvi otporne na rakete na svetu, objavila je u utorak izraelska nacionalna organizacija za hitnu i transfuzijsku medicinu Magen David Adom (MDA).

Zgrada u gradu Ramli, između Tel Aviva i Jerusalima, svečano je otvorena u ponedeljak uveče, ali se očekuje da će zvanično biti puštena u funkciju kasnije ove godine, rekla je portparolka MDA.

Prijem transfuzije krvi, nezamenljivog poklona života od potpunog stranca, važan je podsetnik da se od sada možemo osećati bezbedno zahvaljujući ovom impresivnom novom centru, rekao je izraelski predsednik Isak Hercog.

Nacionalna banka krvi izgrađena je da „zaštiti strateški važne izraelske rezerve krvi od raketnih, hemijskih i bioloških napada, kao i zemljotresa“, navodi se u saopštenju MDA. Zgrada se sastoji od šest spratova, od kojih su tri podzemne.

Američki prijatelji Magena Davida Adoma (AFMDA) snose troškove izgradnje banke krvi u iznosu od oko 135 miliona dolara.

Očekuje se da će u novom objektu biti uskladišteno oko pola miliona jedinica krvi, objavio je Jerusalem Post.

U prošlosti su službe hitne pomoći bile prinuđene da obustave proces davanja krvi tokom raketnih napada i premeste rezerve krvi u skloništa.

1 / 7 Foto: Profimedia

Centar će omogućiti Mageni Dejvidu Adomi da spase bezbroj života u ratu i miru, rekla je Ketrin Rid, izvršna direktorka AFMDA.

Nova zgrada ima posebno debele cementne zidove i niz zaštitnih mehanizama u slučaju napada biološkim ili hemijskim oružjem.

Bonus video:

03:13

POSTAVILI SU MI POGREŠNU DIJAGNOZU! Psihološkinja progovorila o nasilju koje je doživela kod ginekologa VREĐANJE SU SVI SLUŠALI

(Espreso/Jutarnji list.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.