AUSTRALIJSKA AVIO-KOMPANIJA NAJAVILA NAJDUŽU DIREKTNU LINIJU! Trajaće oko 20 časova
Aerodrom, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

AUSTRALIJSKA AVIO-KOMPANIJA NAJAVILA NAJDUŽU DIREKTNU LINIJU! Trajaće oko 20 časova

Prvi letovi planirani su za kraj 2025. godine

Objavljeno:

Australijska avio-kompanija Qantas najavila je novu liniju od Sidneja do Londona, koja će postati najduži direktni let i trajaće oko 20 časova.

Qantas je takođe istakao kako će na ovoj relaciji leteti Airbus nove generacije, u kome će biti manje mesta nego što ih imaju njihovi konkurenti, a više prostora za putnike. Za tu potrebu naručili su 12 aviona “A350-1000”, koji će leteti 10.000 kilometara bez dopunjavanja goriva, piše Sky News.

Najavljena je i linija Sidnej – Njujork takođe novim avionima, što otvara mogućnost da gradovi Australije budu povezani direktnim letovima sa bilo kojim mesto na svetu.

Prvi letovi planirani su za kraj 2025. godine.

U avionima će biti biti mesta za 238 putnika raspoređenih u četiri klase, od čega će čak 40 odsto biti u luksuznim premijum kabinama.

Australijski prevoznik uveo je 2018. godine 17-časovni diretni let između Londona i Perta, za što su koristili “Boeing Dreamliner”.

Trenutno je najduži let bez prekida onaj između Njujorka i Singapura koji traje 18 sati i 50 minuta, a avioni kompanije Singapore Airlines na tom putu prelaze više id 9.500 milja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.