MARA PRIJAVILA DA SU JE SILOVALI I DAVILI U STUDENTSKOM DOMU: Umesto podrške usledio novi ŠOK za nju, HOROR!
Mara Louk, Foto: Facebook

SKANDAL

MARA PRIJAVILA DA SU JE SILOVALI I DAVILI U STUDENTSKOM DOMU: Umesto podrške usledio novi ŠOK za nju, HOROR!

U jednom trenutku je čak i zažalila što je progovorila

Objavljeno:

Jedna žena tvrdi da njen hrišćanski koledž ne samo što je nije zaštitio nakon što je prijavila da ju je drugarica iz razreda davila i silovala prošle godine, već su je kaznili zato što je istupila u javnost sa tom tvrdnjom, navodi se izveštajima.

Mara Louk (22) podnela je saveznu žalbu američkom Ministarstvu obrazovanja protiv “Visible Music” koledža u Memfisu, istakavši da njen dželat nije uklonjen sa nastave jer nije uhapšen.

Oni su takođe optužili Luk da je prekršila školska pravila koja zabranjuju predbračni s*ks, sa drugim učenikom, u ovom slučaju njenim bivšim dečkom, tvrdi se u tužbi.

Iako je negirala optužbe, škola je navodno pretila da će je izbaciti ukoliko ne potpiše priznanje i završi školsku godinu na daljinu, navodi NBC njuz.

– Bukvalno sam se osećala u smislu “zašto sam uopšte i progovorila o tome”. Zaista sam se tako osećala dugo vremena jer se činilo da se situacija sve više pogoršava – kazala je Mara.

Mara Louk
foto: Facebook

Ona želi da Ministarstvo obrazovanja istraži koledž, kako bi utvrdilo da li je škola prekršila savezni zakon o bezbednosti u kampusu koji zahteva od administratora da kažu studentima koje su im opcije za pomoć kada prijave s*ksualne delikte.

Mara takođe želi da federalna agencija utvrdi da li ju je škola diskriminisala prema zakonu o rodnoj ravnopravnosti, koji štiti učenike od diskriminacije na osnovu pola.

Koledž je prošle nedelje odbio da komentariše ovaj slučaj, a predsednik te ustanove Ken Storts rekao je da škola još nije videla kopiju žalbe Mare Luk, ali je kazao da će koledž sarađivati u svakoj istrazi navoda iznesenih u žalbi.

Advokati žrtve takođe nisu bili dostupni medijima za komentar.

(Espreso/New York Post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.