POJAVILI SE NAJNOVIJI PODACI O AMERIČKOJ PRIVREDI: Bajden opet SPOMENUO PUTINA!
Zastava Sjedinjenih američkih država, Foto: Profimedia

bdp

POJAVILI SE NAJNOVIJI PODACI O AMERIČKOJ PRIVREDI: Bajden opet SPOMENUO PUTINA!

Američka privreda zabeležila je pad u prvom tromesečju ove godine, prvi put od kada je pandemijska recesija pogodila zemlju pre dve godine, sa padom od 1,4 odsto na godišnjem nivou

Objavljeno:

Američka privreda je "i dalje otporna" naspram "istorijskih izazova", ocenio je danas predsednik SAD Džo Bajden posle objave podataka o bruto domaćem prozivodu (BDP) u zemlji u prvom tromesečju koji je pao za 1,4 odsto na godišnjem nivou. Bajden je rekao u saopštenju da su SAD, prvu svetsku privredu, izmedju januara i marta pogodili "tehnički faktori" navodeći "izazov kovida-19 u celom svetu, neopravdanu invaziju Ukrajine koju je izvršio (ruski predsednik Vladimir) Putin, i svetsku inflaciju.

Američka privreda zabeležila je pad u prvom tromesečju ove godine, prvi put od kada je pandemijska recesija pogodila zemlju pre dve godine, sa padom od 1,4 odsto na godišnjem nivou. Medjutim potrošači i firme nastavili su da troše u znaku održivosti privrede, navodi agencija AP.

Pad privredne aktivnosti u prvom kvartalu od januara do marta ne znači da je verovatno da će doći do recesije narednih meseci. Većina ekonomista očekuje skok ovog kvartala pošto solidno zapošljavanje i rast plata podržavaju privredni rast.

( Espreso / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.